Last news in Fakti

4 Януари, 2016 17:28 4 581 14

Внезапно почина началникът на руското разузнаване

  • игор сергун-
  • почина-
  • русия-
  • гру-
  • руското разузнаване

Владимир Путин изказа съболезнования към близките на Игор Сергун

В Москва почина началникът на Главно разузнавателно управление на Русия  Игор Сергун. Той бе на 58 години.

Според Интерфакс, която се позовава на пресслужбата на Кремъл, руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования на роднините на Сергун.

"Целия си живот - от кадет във Военното училище Суворов  до шеф на дирекция Главно разузнаване - заместник-началникът на Генералния щаб на руската армия Игор Сергун, бе посветил да служи на Родината и въоръжените сили на Русия. Колеги и подчинени го познаваха като истински военен офицер, опитен и компетентен командир, човек с голяма смелост, истински патриот. Уважаван за неговия професионализъм, сила на характера, честност и почтеност "- се казва в телеграмата на президента.

Сергун, бе още зам.-началник на руския Генщаб и ръководеше ГРУ от края на 2011 г., когато смени на поста генерал-полковник Александър Шляхтуров.

Той попадна сред първите санкционирани от Запада след анексирането през 2014 г. на Крим.

Той е роден на 28 март, 1957 г. Завършил е Московското военно училище Суворов, Военната Академия на Съветската армия и Военната академия на Генщаба на ВС на Русия.

Във Въоръжените сили служи от 1973 г. Награден е с орден "За военни заслуги", медал "За бойни заслуги", Почетен орден, медал "За безупречна служба"-Трета степен, медал "200 години Министерство на отбраната" и други отличия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукча

    3 1 Отговор
    Стъпил е някъде накриво и са го пенсионирали по рано!

    Коментиран от #6

  • 2 в продължение

    2 1 Отговор
    В России продолжается череда загадочных смертей высокопоставленных военных и высших офицеров спецслужб, которые могли бы стать ценнейшими свидетелями по уголовному делу против руководителей РФ в международном Гаагском трибунале по военным преступлениям. Следом за генералом-десантником Александром Шушукиным, лично командовавшим негласной операцией по оккупации украинского полуострова Крым и внезапно умершим 27 декабря в возрасте всего лишь 59 лет якобы "от сердечного приступа", ушел из жизни глава одной из основных российских спецслужб - начальник Главного разведывательного управления Генштаба генерал Игорь Сергун.

    Коментиран от #5

  • 3 раптор

    1 3 Отговор
    Ехееее! Конспиративните теории изскочиха доста бързо! Само дето бая свидетели трябва да избият! Бая документи да унищожат... Руската власт не е директорския съвет на будка за вестници... И чак трибунала на хаага! Общо взето липсата на разум сред хората е от 2те страни на барикадата (така да го кажа меко)!
  • 4 666

    1 3 Отговор
    Каква Хага,какви 5 лева бе човек.
    Ти не знаеш на кой свят си и защо си тук.
    От висококвалифициран труд ти се е замъглило мисленето
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 раптор

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Чукча":

    Какво ще кажеш, ако човека (Бог да го прости) не е издържал на напрежението и отговорността която му се делегира? Все пак Русия днес (и почти както винаги) е световен лидер, разполагащ срещу себе си с най-добрите екземпляри на опоненти които могат да се намерят на земята! Хвала за работата му, постигнал е почти непостижимото!

    Коментиран от #9

  • 7 reigan

    0 0 Отговор
    един антибългарин по малко
  • 8 паруш

    1 0 Отговор
    почнаха да им оредяват редиците насъветските разбойници

    това е доказателство че господ бави но не забравя
    те същите тези отричаха господ и разрушаваха църквите
  • 9 шлемник байкалски

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "раптор":

    Като казваш" Все пак Русия днес (и почти както винаги) е световен лидер,"коя сфера на развитието на човешкото общество имаш предвид?

    Коментиран от #10

  • 10 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "шлемник байкалски":

    Политическата - минимум! Що нещо не мисли, че е световен лидер в неща ли? Определено е, била е и ще бъде!

    Коментиран от #11

  • 11 шлемник байкалски

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    След разпада на източния блок и отделянето на различни сателити от СССР Русия е в дълбока политическа криза! В момента е изпаднала в изолация от една страна ат Европа от друга страна от Америка? В момента големите политически играчи са лидерите на световната икономика САЩ, ЕС,Китай..... Русия е на незавидното десето място !Не мислиш ли че ще и е трудно от тая позиция да определя световния дневен ред?
  • 12 хюманик

    0 0 Отговор
    Съвсем естествено че ще е трудно ,даже невъзможно !При свиваща се икономика и мрачна прогноза за цената на петрола Русия ще е изправена пред вътрешни трудности !Както за вътрешна ,така е за външна политика трябва финансов ресурс с който Русия в момента не разполага!Може би в по-добри времена?
  • 13 раптор

    0 0 Отговор
    Ми като гледам случващото се - изобщо не и е трудно! Русия поведе света към мултиполярния свят! Другите мълчаха като гъби! Всички говорят за Русия, всички се вслушват в нея, значи е световен лидер! Твърдението ми е достатъчно коректно и не подлежи на съмнение! А за икономиката - преди изгрева е най-мрачно! На Русия винаги и е било трудно ама пак е била лидер! Пък са, че не е лидер за вашите разбирания - си е само ваш проблем! И реално не се сбъднаха особено очакванията от санкциите! Напротив! Даже се обърнаха срещу инициаторите, а Русия си е героий и мъжки ще търпи!
  • 14 раптор

    0 0 Отговор
    А като се замисля колко западни анализатори, политици, компании и обикновени люде подкрепят Русия, май не е чак толкова изолирана колкото на вас ви се ще! Знам, такива като вас искате да ни пратите ако може на луната, за дето ви бяхме направили горди комунисти! (въпреки, че и вие самите си бяхте комунисти) Георги Димитров не е руснак! 4000 души, членове на различни партии избити от царско-нацисткия режим също не са руснаци! Вашето угнетение на македонците през ВСВ също не е руско дело! Така, че мнооого сте се заблудили! Хващайте се за оръжията, имате повече шансове да ни бутнете! След като толкова го желаете! Защото от разсъжденията ви нищо не струва!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания