Last news in Fakti

7 Януари, 2016 15:11 1 445 1

Тайван осъди ядрения опит на Северна Корея

  • тайван-
  • северна корея-
  • оон-
  • съвет за сигурност-
  • ядрено оръжие-
  • опит

Страната на свой ред призовава за спазване на препоръките на международната общност и разрешаване на конфликтите посредством цивилизован диалог

Тайван осъди ядрения опит на Северна Корея - 1

Правителството на Република Китай заяви на свой ред, че осъжда севернокорейския ядрен тест, който е в нарушение на резолюции 1718,1874 и 2094 на Съвета за сигурност на ООН.

Тайван изрази и своята загриженост по отношение на световния мир, подчертавайки, че подобни действия демонстрират отявленото пренебрегване на съветите на международната общност.

От правителството заявиха още, че подкрепят разрешаването на каквито и да било конфликти в Корейския полуостров единствено посредством мирен и цивилизован диалог. Те призовават Северна Корея сериозно да вземе под внимание препоръките на международната общност и да се придържа стриктно към тях. В противен случай рискува да заложи на карта регионалната сигурност и международното разбирателство.

Очаква се Съветът за сигурност да предприеме адекватни мерки за санкциониране на азиатската страна. Това ще са петите поред санкции срещу Северна Корея от 2006г. насам, когато тя извърши първия си ядрен опит.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    Ще им пръ.нат на х.. на северно корейците ООН и НАТО !