Last news in Fakti

16 Януари, 2016 13:03 832 0

Нова серия от арести, заради атентатите в Индонезия

  • индонезия-
  • арести-
  • серия

Арестувани са 12 души

Полицията в Индонезия е арестувала 12 души във връзка с терористичните атаки в Джакарта преди два дни, съобщи „Ройтерс“.

Счита се, че задържаните са били част от заговора, организиран от групировката Ислямска държава. В атаките в четвъртък загинаха 7 души. Арестуван е човек в Куала Лумпур, който е признал, че е участвал в планирането на атентата.

„Ние извършихме обиски, арести и събрахме доказателства, свързани с атаките в Джакарта“, заяви говорителят на местната полиция.

През днешния ден местните власти са блокирали поне 11 сайта с терористични послания, както и множество акаунти в социалните мрежи. Арестуваните са били задържани в Западна и Централна Ява и Източен Калимантан.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА