3 Февруари, 2016 10:56 2 489 15

„Форбс“: Русия няма да приеме Кристалина Георгиева

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • русия-
  • кандидатура-
  • форбс-
  • генерален секретар-
  • дипломат-
  • санкции

Кристалина Георгиева няма опит като професионален дипломат

„Форбс“: Русия няма да приеме Кристалина Георгиева - 1
Снимкат: БТА

Кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН е неприемлива за Русия, защото тя ръководи централния механизъм, наложил санкциите срещу Москва. Това пише анализаторът Мелик Кайлан в статия, публикувана в списание „Форбс“.

Според него следващият генерален секретар на ООН може да бъде най-важният човек, заемал този пост от половин век насам – със сигурност от края на Студената война.

А какви са перспективите? По всичко изглежда, че жена ще заеме този пост, вече е ред на Източна Европа. България напълно се вписва и отговаря на тези критерии. В дипломатическите анали, обаче, е необичайно страна да има двама кандидати. Повечето държави не предлагат дори един такъв.

Москва вече обяви, че български кандидат е приемлив за тях. Кремъл обаче, няма да приеме Кристалина Георгиева за следващ генерален секретар на Организацията на обединените нации.

Причината е, че тя бе ръководител на централния механизъм, наложил санкциите на ЕС срещу руснаците.

Кайлан отбелязва, че Георгиева успешно управлява бюрокрацията, свързана с нейния ресор, без сериозни скандали. Освен това се ползва със силна подкрепа от страна на колегите си. „Непреодолимият проблем“ са именно санкциите на ЕС срещу Русия.

Анализаторът пише, че българските лидери са на път да пропилеят възможността на страната ни да изиграе най-голямата си роля в историята – от близо 800 години насам, а вероятно и въобще.

Според него Кристалина Георгиева няма опит като професионален дипломат. За да ръководиш ООН, трябва да си дипломат, външен министър, някой с опит, който може да решава дипломатически кризи като тази в Сирия. А не технократ. Не счетоводител в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    2 0 Отговор
    " като дойдат бежанците ще ни решат демографския проблем....."- цитат на въпросната гениална овца......
  • 2

    2 0 Отговор
    Родоотстъпница, национален предател!!!!!!
  • 3 вук

    3 0 Отговор
    Тази госпожа е не само неподходяща за този пост в ООН,но тя е неподходяща и за поста,който в момента заема.На такива като нея не трябва да се поверява да управляват дори магазин за хранителни стоки.Е разбира се на някой е доста удобен такъв корумпиран чиновник.Но истината е,че нищо положително не е свършила за страната си,даже точно обратното.

    Коментиран от #15

  • 4 Генадий

    1 0 Отговор
    Истината е, че 26 години след скъсване на пъпната връв с Москва нищо не се е променило. Васалното поведение не може да бъде забравено, а даже се стимулира през последните години. Руските партии и течения в България, финансирани солидно, прокарват и налагат своите интереси, често в ущърб на Българските. Въпреки избора на монозинството от българите да продължат пътя напред с Европа, а не под крилото на Москва, се намират и заинтересовани елементи и слагачи, които саботират еволюционния процес.

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Аз съм против и двете, едната се е ог.зила на Юда, а другата е комуноболшевишка вкаменелост, следователно и двечките са предателки!
  • 6 Jack Bauer

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Генадий":

    Разбрахме вече че си от "платените тролове" може да спреш да пишеш едно и също (копи/пейст) под всяка статия!
  • 7 onq s konq

    1 1 Отговор
    Разбираема и логична е реакцията на Русия да търси "техен човек" по най-високите етажи на световната власт за да ги отърве от неприятните санкции.А е нормално да го търси тоя "човек" в бившия соц лагер и по-специално ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ,където русофилите са най-много на глава от населението.Затова и не искат Кр.Георгиева,а Бокова-като бивш кадър на БКП и закърмена с "идеите на социализъма".И нека автора на статията от "Форбс" да си спести анализите кой какви дипломатически качества от кандидатите притежава и кой е "счетоводител"-ОСНОВНОТО Е КОЙ ЩЕ РАБОТИ ЗА СВАЛЯНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ САНКЦИИ,Т.Е. В ПОЛЗА НА МОСКВА,И КОЙ-НЕ!!!

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Еш па тоа

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    А бе, сбъ.каняк, те и французите и САЩ, а доколкото знам и Китай я подкрепят Бокова. За тях какъв ще ти е коментара, че не мога да се сетя? Ти си точно представител на онези лумпени, които в момента проиграват шанса на Бг да спечели този високоотговорен пост.

    Коментиран от #10

  • 9 аналлизатора

    2 0 Отговор
    Споко бе, на Сталинка не и дреме въобще за Бълхария, тя за това е по Брюксел.
    На руснаците и на американците също, не виждате ли, че всички искат да ни "оправят", ама по оня другия начин.

    Коментиран от #14

  • 10 честно

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Еш па тоа":

    Мой човек коментирания от теб е от тези дето ни вкарват бахура през иглено ухо във връзка с дългосрочните планове за Човечеството затова в краткосрочен план не се събудим Спукана е работата на Света а иначе като чета коментара ти излиза че доброто ченге си ти а лошото Опашатия тоест сте ООД
  • 11 555

    1 2 Отговор
    Герб са на принципа или нашия човек Кристалина Георгиева или никой.Всичко що е до Герб е ОВОНЯНО- ОЛ..НЯВАНО. Такавае и тя.Замириса им и на руснаците . Затова не я искат...
  • 12 555

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Генадий":

    Към Москва ни тласка МУТРИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ наложена в Бългаия.,в резултат на което...Първи по демогравски срив....ПЪВИ ДЪЛГОВИ РОБИ...НАЙ БЕДНИ ...НАЙ БОЛНИ...НАЙ ВИСОКА СМЪРТНОСТ...Това ли ти е еволюционното развитие....
  • 13 jambazina

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Абе кон, я ни открехни тая не е ли също от БКП или бъркам?
  • 14

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "аналлизатора":

  • 15

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "вук":