Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 18:33 1 037 0

Мюнхенската конференция по сигурността отново е номер 1

  • конференция-
  • мюнхен-
  • сигурност-
  • индекс-
  • тинк-танк-
  • пенсилвански университет

Горди сме, че допринасяме за предотвратяване на конфликти, обявиха от Мюнхенската конференция

Мюнхенската конференция по сигурността отново е номер 1 - 1
Снимка: БТА/ AP

За трета поредна година Мюнхенската конференция по сигурността бе избрана за „най-добра тинк-танк конференция“ в света, съобщи организацията на официалния си сайт.

Понятието „тинк-танк“ е по-известно у нас като мозъчен тръст – неправителствени изследователски организации и групи, които съсредоточават усилията си в областта на социалните науки. Често имат функцията да защитават определи социални политики, въпроси, свързани с икономика и наука, а често и военни съвети.

Според годишния индекс на Пенсилванския университет Мюнхенската конференция по сигурността се нарежда на първо място. Под внимание са взети 28 критерия, включително репутация сред политиците и възможността за събиране на едно място „ключови актьори“ на политическата сцена.

„Ние се фокусираме върху настоящите и бъдещи предизвикателства пред световната и регионална сигурност. Горди сме, че допринасяме за предотвратяване на конфликти, както и укрепване на глобалната архитектура по сигурността“, обявиха от Мюнхенската конференция по сигурността.

Конференцията се провежда от 1963 година насам. През последните десетилетия тя се превърна в най-важния независим форум по отношение на обмен на мнения за политиката за международна сигурност.

През миналата година на конференцията взеха участие 400 международни участници от 80 страни, включително президенти, външни министри, министри по отбраната и високопоставени дипломати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: