Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 10:19 729 2

Папа Франциск иска човечност към имигрантите

  • папа франциск-
  • човечност-
  • имигрантите

Той отслужи специална меса в Мексико

Папа Франциск призова света да покаже човечност към трагедията на имигрантите, съобщи Би Би Си.

Папата отслужи специална меса по време на посещението си в Мексико. Той посети град Сиудад Хуарес, който се намира на 800 метра до границата със САЩ.

„Ние не можем да отречем хуманитарната криза, която през последните години причини имиграцията на хиляди хора“, заяви папата пред близо 300 000 души, които се бяха събрали на месата. Десетки хиляди наблюдаваха събитието на специален екран и от американската страна на границата.

Папата призова хората да отворят сърцата си. Той иска те да признаят, че хилядите хората в Централна и Южна Америка , които бягат от организираната престъпност и насилието в родните си страни, са жертви на най-тежки форми на експлоатация.

„Стига вече смърт! Стига вече експлоатация! Толкова много наши братя и сестри носят последствията от трафика на хора“, заяви папата, след като отбеляза паметта на загиналите имигранти, които са се опитвали да пресекат американската граница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никита

    0 0 Отговор
    А Ватикана колко имигранти прие, просто ми е любопитно като са такива пацифисти. Нека да вземат всичките , да са им добре дошли...
  • 2 папутка

    0 0 Отговор
    НА кого пък му дреме за това л..но с бяла нощница?
Новини по държави: