Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 19:05 7 614 12

Турция не планира сухопътна операция в Сирия

  • турция-
  • операция-
  • сирия

Страната се стреми към деескалация на напрежението с Русия

Турция има сериозни опасения относно прекратяването на огъня в Сирия. Това бе заявено от говорителя на турския президент Реджеп Ердоган – Ибрахим Калин, цитиран от „Дейли Сабах“.

Според Калин Турция няма планове за сухопътна операция в Сирия. Той обаче допълни и че неговата страна е готова да отвърне на всяка заплаха за своята сигурност.

„Принципно ние подкрепяме прекратяването на огъня, но имаме сериозни опасения за неговото бъдеще, докато продължават операциите на правителствените сирийски сили и руските сили", заяви Калин.

Той допълни още, че Турция се стреми към деескалация на напрежението с Русия и е готова да предприеме такива стъпки, ако види подобна готовност и от Москва.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    2 2 Отговор
    Не планира защото ще им е последната сухоземна операция.

    Коментиран от #2

  • 2 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Точно така е. Не само, че ще им е последната сухоземна операция ами той руския министър на отбраната добре им го каза, че за няколко часа турция ще стане едно гладко разтопено радиационно стъкло.
  • 3 111

    2 2 Отговор
    За жалост Турция притежава огромна армия и една евентуална война с Русия би била една голяма катастрофа(също и за нас). Ако беше толкова лесно, Русия щеше да изтрие Турция от картата на Земята многократно, но и те наясно с факта, че Турция нито е Украйна, нито Сирия.
  • 4 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    3 3 Отговор
    Ти май живееш още в 1576 г. по времето когато са се водили войни с топове. Всъщност знаеш ли в коя година живеем днес? Съмнявам се щом пишеш такива глупости. Русия от една камара години има ядрено оръжие и както каза техния министър на отбраната за няколко часа турция ще стане едно гладко разтопено радиационно стъкло. Така, че хич не е невъзможно да бъдат заличени от лицето на земята. Друг е въпроса, че не е станало нещо чак толкова сериозно, че да се стигне чак до там. турция не може да е никаква заплаха за Русия. Колкото една конска муха представлява заплаха за мечката толкова и тя. турция е просто една регионална сила и нищо повече тоест е в "Б" групата. Напъва се да бъде сила и фактор, ама не може. А Русия винаги е била световна сила ето къде е разликата между двете.

    Коментиран от #9

  • 5 Ильо войвода

    5 0 Отговор
    Иде краят на една от последните изкуствено създадени държави, така наречената турция!
  • 6 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    ТУРЦИТЕ СЕ ТЪРСЯТ
    НО ЩЕ СИ ГО НАМЕРЯТ
  • 7 Козяк 16

    1 2 Отговор
    ви информира, че Деса яхнала коня с китара Стратокастър в ръка, изказва своето дълбоко съжаление от решението на турските власти.
  • 8 kcaniba

    1 3 Отговор
    турция благодарениемна болният си Султан ердоган, не османска империя ще стане, а ще се раздели на Курдистан, туркистан и Цариград!!!
    И да добавя, като човек, задълбочено се отнасящ към историята !!! Сухопътните им операции за последните 200 години са коствали на Османците 2/3 от Империята им!!!!!
  • 9 цивилен

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ":

    Когато отидеш в Турция и видиш за какво става въпрос тогава може да пишеш и да си даваш мнението,но явно не си ходил още там.Една от малкото незасегнати страни от кризата беше тя но май на някой хора им е къса паметта и го забравиха.Русия днес е с евтина парична единица,каквато беше и целта на НАТО и евтин нефт каквато беше целта на АРАМКО.Русия вече осъзнава че срещу нея са използвани хитри ходове и се опитва да показва некакви мускули за да не изпадне в депресия но само с това не става.Винаги сърдитите стават за посмешище.В 21 век живеем и вместо нови технологии Русия да показва военни е глупаво и банално вече.

    Коментиран от #10

  • 10 честно

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "цивилен ":

    За кво става бе 100 милиарда долара им дава Безвъзмездно от 25 год usa Tова е един глинен слон които без тези кинти и Крадения петрол от Сирия и руския пазат е едно НИЩО В момента се продават 3850 турски хотела ПОЗНАЙ ЗАЩО ?????!!!!!:::

    Коментиран от #12

  • 11 ФИЛКО

    1 1 Отговор
    Яваш комшу,ще се задавиш! Дай линк(факти) за тия 100 милярда, че ги развявате като знаме!!
  • 12 Михо Михов

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "честно":

    Не ги мисли турците , имат си икономика , имат си армия , пенсионерите взимат по 800 долара.Мисли за рашките , че много го закъсаха и светлина в тунела не се вижда.
Новини по държави: