Last news in Fakti

10 Март, 2016 09:59 2 531 3

Северна Корея изстреля две балистични ракети - Март 2016

  • северна корея-
  • балистични ракети-
  • ракети-
  • кндр

Пхенян обяви, че анулира всички действащи проекти със Сеул

Северна Корея отново изправи на нокти Запада и Южна Корея като изстреля две балистични ракети с малък обсег към Японско морето, съобщиха военни от Южна Корея, цитирани от Би Би Си.

Ракетите са прелетели около 500 километра преди да паднат във водата.

Малко след това Пхенян обяви, че анулира всички вътрешно-корейски съвместни проекти на сътрудничество с Южна Корея и ще ликвидира южнокорейските активи в страната. Повечето съвместни дейности се извършват в промишлената зона Кесън.

Южна Корея изтегли работата си от индустриалния комплекс през февруари, след като Севера изстреля ракета с далечен обсег, замаскирана като спътник. Този ход бе определен от КНДР като "обявяване на война" и превърна Кесън във военна зона.

В сряда севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната му е смалила ядрени бойни глави, които да бъдат поставени на балистични ракети.

Поредните действия на Пхенян предизвикаха остри реакции на Япония, Южна Корея и Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    изстреля две балистични ракети с малък обсег към Японско морето

    Лоша работа....към японско морето....лошооо
  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор
    Защо не реагира засегнатото японско морето а терористите от сащ и нато реват като вдовица за гуй? И не е ли това поредната хибридна война против суверенна държава с мерак за гореща война окупация и колонизиране?

    Коментиран от #3

  • 3 3124

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    От там няма какво да се открадне . ФАЩ предпочитат държави с развита икономика , няма да наливат пари да я развиват. Само цоцат.
Новини по държави: