Last news in Fakti

14 Март, 2016 10:08 2 646 7

Пхенян заплаши да изпепели Манхатън

  • пхенян-
  • заплаха-
  • манхатън-
  • сащ-
  • северна корея-
  • балистична ракета-
  • водородна бомба

Това е поредната от закана на Северна Корея към САЩ

Пхенян заплаши да изпепели Манхатън - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея за пореден път заплаши Съединените американски щати, съобщи „Вашингтон Поуст“, позовавайки се на севернокорейски медии.

Пхенян обяви, че разполага с водородна бомба, по-голяма от създадената от СССР. Тя може да бъде монтирана на междуконтинентална балистична ракета.

Според Северна Корея ако бомбата удари Манхатън в Ню Йорк, всичко ще бъде изпепелено и цялото население ще загине.

Заплахата идва на фона на военните учения, които провеждат САЩ и Южна Корея.

Преди седмица Пхенян заплаши САЩ с „безразборни ядрени удари“. Експертите обаче се съмняват, че Ким Чен-ун има способността да изпълни заканата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 язе

    2 2 Отговор
    Бе то веднъж ще стане....
  • 2 име

    2 2 Отговор
    бомбата до Аляска няма да стигне ...къде е Манхатън?
  • 3 BMW

    1 1 Отговор
    Когато човек се барикадира достатъчно интензивно, в един момент губи представа за реалността. Именно в такава ситуация се намира севернокорейското ръководство. Затова и винаги реагира с гръмогласни крясъци на ежегодните съвместни военни учения на южнокорейски и американски войници.Този път американците и южнокорейците щели да тренират прецизни удари срещу севернокорейското ръководство. Да, в случай на война подобни удари определено биха били на дневен ред. Тъй като обаче американците и южнокорейците нямат никакъв интерес да започват война, севернокорейският водач Ким Чен Ун може всъщност да спи спокойно. Но понеже знаем, че и изгубил представа за реалността, трябва да приемем, че не е изключено той наистина да се чувства застрашен. От друга страна гръмките заплахи, които отправя сега срещу Америка, са удобно средство за постигането на лесен триумф. Когато в края на военните учения нападението на американците, естествено, няма да се е състояло, Ким Чен Ун спокойно ще може да каже, че именно неговите закани са подплашили световната сила.
  • 4 Жидогнидофф ДесокатъроФф

    2 1 Отговор
    ХАх то това се прави редовно бе хора. Не ви знам колко сте годишни, че да го знаете ама КНДР постоянно като им свърши ориза и се репчат на война. Така си осигуряват продоволствията вече половин век. Вожда им играе разгневен, а Запада си прави гъргара с него, след като му се посмеят от сърце му хвърлят няколко тона хуманитарна помощ. Всичко е за да се държи напрежението в североизточния сектор. Нестабилността в този район пристиска китайските и японските борси - това е полтика от началото на Студената война!!!
  • 5 ТОПОЛ М

    0 2 Отговор
    хахаха!!! А бе смешно е ма Руснаците са му казали кво да говори и ще му дадат ако трябва и бомба и ракета, че то им писна сащ само да кустрат Украйна,Турция и други тъпанарски държави да воюват с братушките! А да видат добре ли е така с техните камъни в тяхната градина!
  • 6 ким

    0 2 Отговор
    Руска контра атака към сащ! :) така е!
  • 7 Ким Барут Тен Хексоген

    0 2 Отговор
    Севернокорейците като са толкова безобидни , защо великите Американци не смеят копче да им кажат бе разбирачи ? Щото ще има атом и те не могат отвърнат .
Новини по държави: