Last news in Fakti

24 Март, 2016 14:19 1 539 2

КНДР проведе тест на ракетен двигател с твърдо гориво

  • северна корея-
  • кндр-
  • ракетно гориво-
  • ракетен двигател-
  • твърдо гориво

Ким Чен-ун лично наблюадвал успешния тест на ракетния двигател

КНДР проведе тест на ракетен двигател с твърдо гориво - 1
Снимка АП/БТА

Северна Корея заяви в четвъртък, че е провела тест на ракетни двигатели с твърдо гориво. Ако тази информация се потвърди това ще бъде голяма стъпка напред за режима и подсилването на способността му да  извърши ракетна атака срещу Южна Корея и Съединените щати, пише АП.

Северна Корея използва течни горива за основните си балистични ракети, които са насочени към южнокорейските и американски бази в Азиатско-тихоокеанския регион. Ракетата с далечен обсег, която изпрати сателит в орбита през миналия месец, чиято милитаризирана версия може да достигне територията на САЩ, също използва течно гориво.

Твърдото гориво обаче има няколко предимства - те са свързани основно с мобилността на ракетите и времето за изстрелване, което е много по-кратко.

Според информацията на държавната информационна агенция КЦТА, изпитателният тест е проведен под ръководството на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Държавните медии на Северна Корея заявиха, че лидера Ким Чен-ун е изразил радостта си след успешния тест, заявявайки, че той е помогнал да се увеличи мощността на балистичните ракети, способни безмилостно да ударят вражеските сили". Очевидно забележката се отнася за Южна Корея и Съединените щати.

Министерството на отбраната на Южна Корея заяви в четвъртък, че е изявлението трябва да бъде анализирано.

Миналата седмица Северна Корея обяви, че е извършил успешен тест с повторно навлизане в атмосферата на балистична ракета и че страната скоро ще изпробва балистични ракети, способни да носят ядрени бойни глави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    "Твърдо гориво" значи дърва и въглища.

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Твърдо гориво ще рече алуминиев и амониев перхлорат, совалката използва...всъщност използваше (нали вече не лети) такова гориво. Ама кой да знае...
Новини по държави: