Last news in Fakti

14 Март, 2016 10:39 3 048 11

За Полша авиокатастрофата с Ту -154 до Смоленск е "терористичен акт"

  • смоленск-
  • катастрофа-
  • ту -154-
  • терор-
  • качински

Новото дясно правителство на Право и справедливост ще оспори резултатите от разследването

За Полша авиокатастрофата с Ту -154 до Смоленск е "терористичен акт" - 1
Снимка: АП/БТА

Полският министър на отбраната Антоний Мацаревич смята, че катастрофата до Смоленск, в която през 2010 година загина тогавашният президент Лех Качински, е терористичен акт. Той е бил насочен към това, Полша да бъде лишена от хората, които са водили страната към независимост, съобщи Би Би Си.

Той е споменал тази авиокатастрофа в контекста на изострянето на ситуацията в югоизточна Украйна, но не е заявил в прав текст вината на Москва за падането на самолета.

Би Би Си припомня, че следствената комисия за смоленската авиокатастрофа заключи, че причината е била пилотска грешка, но независимо от това новото дясно правителство на Право и справедливост в Полша отново отвори делото и по всяка вероятност ще оспори изводите от разследването.

На борда на президентския Ту - 154 заедно с Качински и неговата съпруга се намираха представители на висшето ръководство на Полша и обществени дейци, които трябваше да посетят възпоминателни мероприятия по повод 70-тата годишнина от Катинската трагедия. Загинаха всички 96 души на борда.

Антоний Мацаревич от 2010 г. оглавява парламентарната комисия по разследването на причините за смоленската трагедия и неведнъж заявявал за отговорността на Русия за авиокатастрофата.

Ройтерс коментира, че позицията на полския военен министър е представена по време на конференция, посветена на тероризма и въоръжените конфликти.

Кремъл все още не е коментирал думите на Антоний Мацеревич. Преди седмици Варшава поиска отваряне на разследването на самолетната катастрофа под Смоленск.

Тогава Москва дипломатично намекна, че се надява, че зад това действие не стоят политически мотиви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телевизора на Елвис

    3 2 Отговор
    Тия пшекове нема да се успокоят, докато не намерят телето под вола.
    . След като руснаците са ти такива омразе, що летиш със 154-ка?
  • 2 Иванов

    1 0 Отговор
    Да бе чува се черен терорист убиец мотащ самолета ..в последните минути..Огледайте заснети кадри от пътниците кой е бил обсебен от черен терорист и убиец. У нас такива с е появяват след като КАт напишат нагло престъпен разоряващ акт на някой водач на МПС..След около 10 дни терористи обсебват водача и увреждат трайно дома и семейството..Черните убиици активирани през тежко терористични вложки в лични документи с е виждат отлично /вижте кадри с расмунсен от преди години..
    Черните убиици с е телепортират и през джобни телефони,таблети и лаптопи ..ПРослушайте записи от салона на самолета има рязко включване на много джобни телефони в последнит е минути.Огледайте този които е влизал в кабината на пилотите има данни че е воден от черен убиец с цел блок на пилотите.НА снимката отлично се вижда че кабината е поразена от черен обемно прецакващ терорист
  • 3 много с а опасни

    0 0 Отговор
    В дома ми проникна веднъж подобен през екрана на безопасен лаптоп..на Снимки направени от сина ми с безопасна камери ясно се виждат обеми тъмно оцветени около двамата../след разговор с девойка Полша//
  • 4 раптор

    3 3 Отговор
    Съдбата ги наказа шляхтите! Реват като най-ощипаните за катинското клане, ама за руските красноармейци, дето загинаха с десетки хиляди в техните концлагери не си припомнят... За тва, че разделиха Чехия с хитлер, също предпочитат да не си спомнят! За това, че се мазниха на фашистите да нападнат заедно СССР също забравят! За това, че докато Русия беше в гражданска война, те окупираха западна украйна, която хич не е тяхна, също позабравят! Мръсни чакали!

    Коментиран от #7

  • 5 ас

    3 0 Отговор
    Сигорно е терористичен атентат! Това е най-добре прикритя! Кацане на военно летище при нулева видимост без никакви системи за подпомагане на кацането. Дори и хората от кулата са ги предопредили че няма условия за кацане. А за отказ на кацане при подобни условия друг Полски пилот губи работата си преди няколко месеца. А и на всичкото отгоре са били с карта на която го няма въпросния хълм.
  • 6 очевадно

    2 2 Отговор
    поляците откриват топлата вода.
    По-очевиден атентат едва ли има в контекста на отношението на Русия към поляците.
  • 7 Z Warszawy wszystkych dobrze wiemy

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    Западна Украйна, дрън-дрън. И да имат общо руснаците, да не си признае някой?! Между другото, много хора тогава очаквахме нещо да се случи - посещение на района за първи път след отнемането му от СССР от полски официални лица. Знаете, че след Втората световна Полша е компенсирана за сметка на Германия, а Източна Полша се приема като неделима част от СССР.

    Всъщност, разривът между Полша и Украйна идва за първи път по времето на Богдан Хмельницкий, който осъзнава, че полските благородници не искат украинци да заемат благороднически титли - 1689 година, ако не се лъжа. Опитите за полонизиране продължават доста дълго, като и в момента Западна Украйна има емиграция предимно към Полша.

    Абе, обратите на историята! Ако поляците бяха наложили властта си за поне половин век над Русия, днес всички щяха да са полонизирани. Абсолютно възможно! Макар че и техните днешни демократи са до един американски, руски и еврейски шпиони.

    Коментиран от #10

  • 8 Кремъл

    1 2 Отговор
    national geographic ДОКАЗАХА в предаването "РАЗСЛЕДВАНЕ НА САМОЛЕТНИ КАТАСТРОФИ" че виновни са пилотите на полският правителствен самолет !!! А може би е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ЛЪЖАТА ПРЕД СВЕТА! ЗНАМ ЛИ?
  • 9 стратокастър

    2 1 Отговор
    Тая "катастрофа"е най явната арогантна провокация на руснаците !Нека някой разследва каквото и да е било в руска територия!Поклон пред паметта на 22 000 полски войници,офицери и интелектоалци зверси избити от русия окупатор.Това е населението на един град като Троян!!!
  • 10 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Z Warszawy wszystkych dobrze wiemy":

    Хахаха! Русия е щяла да бъде полонизирана... Те за колко века не можаха украинците да полонизират... Какви ли не зверства правиха срещу украинците, рязаха гърдите на жените и прочие... Смята се, че последните сражения на религиозна основа между християни са между украинците и поляци... Православните за нищо на света не си даваме религията! България е най-яркия пример! Поляците са прекалено горди, без покритие! Техните гусари, чак с ангелски крила се развяваха... ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ!
  • 11 kcaniba

    1 0 Отговор
    Ако бяха хората в кабината на пилота малко по трезви,
    можеха да избегнат терористичният си акт.
    Да наречеш министъра си на войната терорист е много смело от страната на лъжливите ляхи!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания