Last news in Fakti

14 Март, 2016 16:51 1 258 0

България може да поставя искания към ЕС и Анкара

  • българия-
  • искания-
  • ес

Според Маргаритис Скинас страната може да има свои искания по договореностите между ЕС и Турция

„България има правото да постави своите искания по договореностите между ЕС и Турция“. Това бе заявено от говорителя на Европейската Комисия Маргаритис Скинас по време на пресконференция в Брюксел.

Коментарът беше по повод на писмо на премиера Бойко Борисов до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. В него той настоява в преговорите с Анкара да бъде включена и сухопътната граница на Турция с Гърция и България, както и границата в Черно море между ЕС и Турция. Борисов е поискал България също да може да връща имигранти от своята територия.

„Знаем за намеренията на България, за които аз смятам, че са напълно основателни. Стига да иска страната може да придвижи това искане. То може да бъде обсъдено от държавните и правителствени глави. Естествено трябва да изчакаме тази дискусия да започне. Нека първо се проведе заседанието, преди да обсъждаме различни теми по него“, заяви Скинас.

В момента ЕК проучва възможностите за предложение за промяна на регламента за имигрантите от Дъблин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: