28 Март, 2016 10:00 3 881 2

Трафикът на бежанци сменя маршрута си

  • бежанци-
  • мигранти-
  • трафик на хора-
  • италия-
  • трафиканти-
  • лодки-
  • маршрут

Трафикантите на хора уреждат нов начин да превозва имигранти от Турция към ЕС, ако плават към Италия, сочи проучване на един от водещите германски вестници. Търсенето на алтернативни маршрути се е увеличило

Трафикантите на хора възнамеряват да започнат транспортирането на бежанци по нов италиански маршрут през първата седмица на април, съобщава германското издание "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" в неделя.

Според вестника трафикантите ще използват малки товарни кораби и риболовни кораби, за да превозят своите клиенти от морския курорт Анталия в Турция, турския град Мерсин в близост до сирийската граница и гръцката столица Атина.

Цената на такова пътуване е между 3000 и 5000 евро, което е много по-скъпо от пътуването по обичайния маршрут - от турските брегове към някой от гръцките острови.

Въпреки това, бежанци са готови да платят цената, тъй като са изправени пред множество препятствия в опита си да достигнат Западна Европа през Гърция. Освен, че няколко страни по Балканския бежански път затвориха границите си за имигранти, миналата седмица ЕС подписа споразумение с Турция, в което се казва, че мигрантите, които пристигат незаконно на гръцките острови, ще бъдат връщани в Турция, освен ако не успеят да докажат, че са подложени на гонения в страните си.

След като се качат на борда на кораба, бежанците ще бъдат инструктирани да стоят под палубата, докато корабът достигне международни води, пише още вестникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо

    1 0 Отговор
    Всички ПРОБЛЕМИ идват от Турция ....

    Коментиран от #2

  • 2 333

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ооо":

    Няма Турция-няма проблеми
Новини по държави: