Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Март, 2016 16:52 1 949 4

Лукашенко: САЩ могат да спрат кървавата баня в Украйна

  • александър лукашенко-
  • украйна-
  • сащ-
  • конфликт-
  • кървава баня-
  • беларус

Според Лукашенко без САЩ няма как да бъде постигнат баланс в конфликтните зони на Източна Украйна

Лукашенко: САЩ могат да спрат кървавата баня в Украйна - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Съединените американски щати могат да прекратят конфликта в Източна Украйна, ако имат желание да го направят. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

Той се срещна в Минск с представител на Пентагона. „Ако Вашингтон иска да сложи край на войната и предприеме няколко стъпки в тази посока, то ще се сложи край на кървавата баня“, заяви държавният глава.

Още новини от Украйна

Според Лукашенко без САЩ няма как да бъде постигнат баланс в конфликтните зони на Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 3 Отговор
    Пука им на САЩ за Украйна цялата работа е ,че чрез тази така наречена революция финансирана от Америка имаше една единствена цел отслабването на Русия, но този ход бе предвиден и Крим си стана техен.Мога да се обзаложа ,че Украйна ще мизерства поне още 20/30 години.


  • 2 гост

    1 2 Отговор
    Украйна ще мизерства винаги, но ако променят курса отново към Русия(както си е било винаги и както е нормално за тях)мизерията им ще бъде много по-малка. Лукашенко просто казва индиректно че ако САЩ подсвирнат на смешното украинско правителство и президент да прекратят нещата в източна Украйна те ще го направят. За съжаление вече някои неща не зависят от официален Киев, има много националисти които действат в тоя район и те реално не се подчиняват на властта. Но ако правителството обяви, че всякакви репресии и военни действия там са незаконни и се съгласи на една широка автономия зя донецка и луганска област като вземе предвид особеностите на региона и волята на живеещите там нещата ще се успокоят много по-бързо и трайно.

    Коментиран от #3

  • 3 999

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да прав си, но смяташ ли че САЩ ще позволи такова развитие аз се съмнявам, те са инвестирали доста за постигане на ситуацията в момента и докато не оберат плодовете на пъклените си планове Украйна няма да се отърве от тях.
  • 4 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Украина е неизбежен сплав от противоречия!!!
    Ще има постепенно саморазрушаване на това изкуствено образование.
    За останолото диктаторчето е правао - ФАЩ са създали напрежението там, ФАЩ могат да го отменят
Новини по държави: