Last news in Fakti

3 Април, 2016 09:30 2 037 1

Brexit:  Режийните разходи скачат при изход от ЕС

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит

„Мудис”: Великобритания  да внимава с напускането на Общността

Brexit:  Режийните разходи скачат при изход от ЕС - 1
Снимка: АП/БТА

Режийните разходи могат да се увеличат значително, ако британците гласуват на предстоящия референдум за излизане от ЕС, отбелязва в. „Гардиън”.

С близо 500 млн. годишно могат да нараснат сметките

 на жителите на Великобритания, са пресметнали експерти от министерството на енергетиката на Острова. Те са направили прогноза за последствията при изход от Общността.

Сметките на енергийното министерство показвали, че еврочленството на Лондон гарантирало по-ниски сметки за електричество и газ.

В меморандум до членовете на кабинета на „Даунинг стрийт” 10 се посочвало, че само като част от единен блок от 500 млн. жители е възможно да се противодейства на руския президент Владимир Путин.  В случай на криза ние ще можем да задействаме мощта на вътрешния пазар на ЕС, за да получим синьо гориво от нашите европейски партньори.

Освен това Великобритания ще може да договаря и по-ниски цени за внос на газта като член на ЕС, се посочва в меморандума до министрите на Великобритания.

Брекзит освен това заплашвал и близо 600 000 работни места в индустрията за напитки.

При изход редици производители на напитки ще бъдат принудени да съкратят работни места, за да запазят своята конкурентна способност.

Животновъдството на Острова също ще пострада. Производителите на агнешко и телешко месо ще трябва да предвидят нови разходи в размер на 330 млн. британски лири при износа на своите стоки.

„Мудис”: Великобритания  да внимава с Брекзита

Дългосрочният кредитен рейтинг на Лондон, определян от международната агенция „Мудис”, е с една степен под топ "ААА" рейтинга със стабилна перспектива.

Експертите от агенцията обаче предупредиха, че Брекзитът може да доведе до негативна перспектива с възможност за негово понижение в бъдеще.

Според „Мудис” евентуално излизане на Великобритания от ЕС може да бъде кредитно негативно и за самия Съюз, тъй като може да увеличи рисковете за по-нататъшно напускане на Общността.

Потенциалните загуби при евентуално изтегляне от единния европейски пазар, без преди това да има търговско споразумение с останалите членове на ЕС, могат да достигнат 100 млрд. паунда от стойността на британската икономика и да доведат до загуба на 950 хиляди работни места, предупреди Конфедерацията на британската индустрия (CBI).

В цифри това се равнява на 5% от БВП.  В последния си анализ от Stratfor все пак залагат, че Британия ще остане в ЕС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сас

    4 0 Отговор
    абе кажете паунда с колко ша падне че бера ягоди да не ме прецакат кат са върна септември
Новини по държави: