Last news in Fakti

9 Април, 2016 21:06 996 0

Среща на върха на ЕС ще бистри Брекзита

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит
Среща на върха на ЕС ще бистри Брекзита - 1

Основна тема на следващата Среща на върха на ЕС ще бъде резултата от референдума във Великобритания за членство в Съюза, прогнозират експертите по европейска политика.

Допитването на Острова, което е насрочено за 23 юни е основна причина Срещата на върха на ЕС да бъде отложена с една седмица за края на юни, отбелязва Ройтерс.

Срещата през юни на Европейския съвет ще бъде на 28 и 29 юни, съобщи в Туитър говорител на председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Първоначално форума на 28-те държавни лидери беше насрочен за 23 и 24 юни. При това положение откриването й щеше да бъде в един и същ ден със свикания през февруари от британския премиер Дейвид Камерън референдум.

Насроченият за 23-ти юни референдум за бъдещето на Великобритания във или извън ЕС е на първо място сред основните проблеми пред британския бизнес, показва проучването на "Делойт".

Ключовият референдум се счита за по-голяма заплаха, отколкото икономическа несигурност в Еврозоната, свитото вътрешно потребление и възможното покачване на лихвата от Централната банка на Англия.

Подкрепата сред финансовите директори на някои от най-големите компании на Острова за оставането на страната в рамките на ЕС е по-висока през първото тримесечие в сравнение с края на 2015 година. 74% от анкетираните са за оставане в рамките на Съюза спрямо 64% на това мнение през последните три месеца на предходната година.

Последните данни показват, че 43% от британци подкрепят излизането от ЕС, докато 39% предпочитат да подкрепят еврочленството. Все още има около 18%, които не са решили как да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: