9 Април, 2016 09:19 1 199 0

Пхенян тествал двигател на междуконтинентална ракета

  • северна корея-
  • пхенян-
  • ракета-
  • междуконтинентална-
  • двигател-
  • изпитания

Лидерът на страната Ким Чен-ун е наблюдавал лично изпитанията

Пхенян тествал двигател на междуконтинентална ракета - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея обяви, че успешно е провела изпитание на двигател, предназначен за междуконтинентална балистична ракета, съобщи Би Си Си.

Държавната агенция KCNA съобщи, че новият двигател ще „гарантира“ способността на Пхенян да порази с ядрени глави Съединените американски щати.

Това е последната серия от военните изпитания на азиатската държава. Лидерът на страната Ким Чен-ун е наблюдавал лично тестовете.

В началото на миналия месец Северна Корея заплаши американците с „безразборни“ ядрени удари. Ядрената реторика не е необичайна, а експертите се съмняват, че Пхенян има способността да изпълни заканата си.

Заплахата тогава дойде на фона на военните учения на Вашингтон и Сеул. Ученията, в които се включиха над 300 000 военни, са ежегодни и винаги вдигат напрежението в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: