Last news in Fakti

11 Април, 2016 14:54 1 343 4

От Г-7 искат подкрепа за САЩ срещу Ислямска държава

  • г-7-
  • ислямска държава-
  • сащ

Външните министри на групата искат свят без ядрени оръжия

Външните министри от страните от Г-7 призоваха за подкрепа към оглавяваната от САЩ коалиция, за да може да се засили и ускори борбата с групировката Ислямска държава в Сирия и Ирак, съобщи DNA.

“Тероризмът е една голяма заплаха за глобалната сигурност. За да му се отговори е нужно международно сътрудничество. Ние силно подкрепяме усилията на международната коалиция за засилването на кампанията срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия“, се казва в изявление на министрите, излязло по време на срещата на Г-7 в Хирошима.

В момента оглавяваната от САЩ коалиция се опитва да засили натиска над ДАЕШ. Води се и подготовката на иракските сили за предстоящата офанзива за връщането на контрола над град Мосул.

„В отговор на сегашното ниво на опасност, ние работим върху план за противодействие на тероризма. В него ще се включват конкретни мерки за засилването на международните действия срещу тероризъма“, се допълва в изявлението. Очаква се планът да бъде приет по време на срещата на лидерите на Г-7, която ще се състои също в Япония през следващия месец.

Външните министри още осъждат действията на Китай, предизвикали териториални спорове в Южнокитайско море, като се призовава замесените в конфликта страни да спазват международните морски закони. Те подписаха и т.нар. декларация от Хирошима, в която призовават за свят без ядрени оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 западно лицемерие

    2 2 Отговор
    Струва ми се доста цинично точно в Хирошима САЩ да призовава към свят без ядрени оръжия.

    Коментиран от #2

  • 2 атом

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "западно лицемерие":

    Напротив напълно логично е,страх ги е някой да не им го върне.
  • 3 по темата

    2 2 Отговор
    От гей 7 искат баш п...лите да помагат с мазни дупета за даеш.
  • 4 Carfen

    2 2 Отговор
    Преди време и Путин ги помоли за същото, но засега от Държавния департамент се борят с ИДИЛ само от страниците на платените издания.
Новини по държави: