12 Април, 2016 05:00 1 987 13

Грузия вижда Русия като най-голяма заплаха

  • грузия-
  • заплаха-
  • русия

47% от грузинците посочват Москва като най-голяма заплаха за страната си

Почти половината от грузинците смятат Русия за най-голямата заплаха за сигурността на своята страна, съобщи „Грузия Online”.

В допитване на Грузинския национален демократически институт (NDI), 47% от грузинците са посочили Русия като най-голяма заплаха за тяхната страна. Като други заплахи за страната са оценени Ислямска държава с 8%, САЩ със 7% и Турция с 5%. В анкетата са участвали 3900 души.

В същото време 23% от анкетираните смятат, че безопасността на тяхната страна до голяма степен се осигурява от НАТО. Като отговор на този въпрос по 13% са посочили ЕС и Русия.

Проучването на NDI е финансирано от Шведската агенция за сътрудничество и развитие.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 2 Отговор
    Забравиха тези хора, кои са ги клали като прасета, и кой ги е спасявал...
    Нямат те бъдеще - затворена нация
  • 2 стратокастър

    2 3 Отговор
    Всички които са сърбали руската попара знаят че колкото си по- далече от Русия толкова по -добре !

    Какво да кажат друго грузинците ?Нали руснаците скоро избиха сума си народ там!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Всички знаят че грузия бе най облагодетелстваната и богата република в СССР, а шевернандзе управляваше.

    Сега всички знаят че е най бедната кавказка държава, разпокъсана, глад и мизерия и никакво бъдеще.

    Така нареченото проучване е платено от чужда държава, натовска и резултата не може да бъде представителен още по-малко с някакви си 3-4 хиляди уж анкетирани.

    Те това са фактите.

    Коментиран от #6

  • 4 cornholio

    2 3 Отговор
    Гледам и тука путлеристките тролчета плъзнали...

    Коментиран от #9

  • 5 onq s konq

    2 2 Отговор
    Половин век България се водеше като територия "на изток от рая".Сега реалностите за щастие вече са други,но за жалост има страни които са във фатална близост до "червения ад"!
  • 6 стратокастър

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Бай хой,знаеш че не влизам в диалог но когато пишеш под тоя н. неим си позволявам !

    Общо погледнато ти твърдиш че всички бивши съветски републики плюс източна Европа като цяло са били "благоденстващи" По руско време.

    Ако е по силите ти ,отговори ми /а може би и на себе си / ЗАЩО ТИЯ ДЪРЖАВИ СЕ ОТДЕЛИХА И ЛИШИХА ОТ ТОЯ БЛАГОДАТ С ВИШШЕ!

    В КОЛКО ОТ ТЯХ РУСИЯ ВЛИЗА С ВЗЛОМ И КОЛКО ОТ ТЯХ СА ЧЛЕНОВЕ И КАНДИДАТ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО?

    Ако ти е възможно не намесвай американци ,европейци, мадагаскарци.....!Разгледай отношенията между Русия и бившите и колонии!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    "В КОЛКО ОТ ТЯХ РУСИЯ ВЛИЗА С ВЗЛОМ" - ми ти кажи в колко, бе щизо! Аз от 2010 до сега не съм чул Русия да си е разположила в войските в някоя друга дуржава, нито уж доброволни, нито вероломно. Ама постояноо слушаме как НАТО ще разположи тук танкове, там ракети и т.н. А САЩ персонално няколко пъти са навлизали в чужди територии без резолюция на ООН. Та, а пак кажи кой е агресора?!
  • 8 гост

    2 2 Отговор
    Знаете ли как мъжете в Грузия си лекуват плешивостта, просто премятат малко "козина" от гърба към главата и това е. Какво го обсъждате тва нагласено поръчано проучване в Грузия. Оня ден гледах някакъв мноооооого русофобски клип по БНТ, преди да започне "Под прикритие", предполагам че го пускат редовно, я гледайте го и дайте някакъв коментар.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Заплахата

    2 2 Отговор
    Аз гледах предаване по телевизията за Грузия и навсякаде казват че с нетърпение чакат Руските туристи! Тая платена организация къде видя Руска заплаха в Грузинците!!! Ама така е който си плаща може да си поръча и мнения без проблем и още повече пък 50% от 3900 това прави по малко от 2000 човека по 10$ аааа то било много евтино бе!!! Може и по 100$ на човек и пак ще е супер евтино за международната пропаганда!!!
  • 11 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    Ако за съвсем малко превъзмогнеш омразата си към братският руски народ и съзнанието ти не е безвъзвратно отровено и не си неизлечимо боолен може би много неща ще ти станат ясни и ще видиш истинският природен свят.

    Малък жокер като за твоето ниво на интелигентност - обърни внимание какво се случва с милата ни Родина и прекрасният ни Народ през последният четвърт век.
  • 12 раптор

    0 0 Отговор
    Ахахаха червени адове, попари... Вие 1во гледали ли сте телевизия? Руска? Ходили ли сте там? Познавате ли хората? Какви глупости дрънкате? Както брат може да те предаде, така никой друг не може! Грузия многократно е бягала към Русия, за да се спасява от османците... Днес могат да претендират за руската заплаха, ама и осетинците претендират за грузинската! Истината е, че всички народи които не са западна европа или Сащ, са го яли напоследък (последните 1000 години, не повече) доста! Та ако заключавате прекалено, може би ни чака беда! Избежима, договрима, ненужна БЕДА! Възмездието го доставяме по поръчка!
  • 13 kcaniba

    1 0 Отговор
    най странното, че им харесва, на грузинците да я сърбат руската попара!!!
    От 3 милиона грузинци - 1 милион живеят и работят , къде??
    В Русия!!! Т.е, всеки трети, т.е всеки работоспособен!!! Пенсионери и ученици само Грузия((((