Last news in Fakti

13 Май, 2016 09:25 1 112 0

Темер: Русеф щеше да причини още трагедии

  • мишел темер-
  • трагедии-
  • дилма русеф

Мишел Темер положи клетва като действащ президент на Бразилия

Темер: Русеф щеше да причини още трагедии - 1
Снимка: БТА/AP

През тази нощ Мишел Темер положи клетва като президент на Бразилия, съобщи Би Би Си.

Това стана, след като през вчерашния ден бразилският Сенат одобри временното отстраняване на Дилма Русеф от президентския пост, докато трае разследването за бюджетни злоупотреби срещу нея. Като вицепрезидент, Темер сега поема президентския пост. Той беше един от основните поддръжници на процедурата по импийчмънт срещу Русеф, която го определи като „предател“.

„Аз вярвам в ценностите на нашия народ и във възможностите ни да възстановим икономиката. Наложително е да възстановим мира и единството в Бразилия. Трябва да сформираме правителство, което да спаси нацията. Важно е доверието към страната да бъде възстановено както от вътре, така и от вън, за да можем да привлечем нови инвестиции. Продължаващо управление на правителството на Русеф ще да доведе до по-големи трагедии. Да спрем да говорим за кризата, а да започнем да работим за нейното преодоляване и да продължим напред“, заяви 75-годишният Темер.

Той обяви кабинет, който ще е изцяло приятелски насочен към бизнеса. В него влиза бившият шеф на Централната банка Енрике Мейреле, като министър на финансите.

В момента Бразилия е засегната от най-високата рецесия, с която страната се е срещала през последните 10 години.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: