Last news in Fakti

31 Май, 2016 19:28 1 153 1

САЩ предупредиха: Евро 2016 крие риск от атентати

  • евро 2016-
  • сащ-
  • предупреждение-
  • франция-
  • заплаха-
  • тероризъм

Предупреждението е валидно до 31 август

САЩ предупредиха: Евро 2016 крие риск от атентати - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният департамент на САЩ предупреди своите граждани, че Европейското първенство във Франция това лято може да се превърне в сцена на терористични атентати, съобщи „Индипендънт“.

„Големият брой туристи, които ще посетят Европа това лято, ще бъде цел на терористите“, се казва в съобщението на департамента.

Атаки могат да бъдат извършени в туристическите топ локации, ресторанти, градския транспорт и търговски центрове, предупреждават американските власти.

Европейското първенство във Франция ще се проведе от 10 юни до 10 юли в различни френски градове. Мерките за сигурност са повишени до максимална степен заради атентатите в Париж и Брюксел. Властите в страната удължиха извънредното положение заради предстоящите две големи спортни мероприятия – Евро 2016 и колоездачната обиколна на страната.

„Ние обръщаме внимание на гражданите на САЩ за риска от възможни терористични атаки в Европа, по време на големи събития, туристически места, ресторанти, търговски центрове и транспортни средства“, се казва на страницата на Държавния департамент. Изрично като цели се посочват Европейското първенство по футбол и Световния ден на католическата младеж, който ще се проведе от 26 до 31 юли в Краков, Полша.

Вестник „Билд“ припомня публикация на в. „Сън“, в която се твърди, че Ислямска държава подготвя удар с опасни химикали срещу английски фенове по време на футболната среща с Русия на 11 юни в Марсилия. Подобни планове са били открити в лаптопа на Салах Абдеслам, един от главните извършители на терористичната атака в Париж през 2015 г., в която загинаха 130 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 2 Отговор
    хубава работа,та нали благодарение на политиката на САЩ в Азия ,са станали тези великите преселение на терористи в Европа, това се казва безочие...