Last news in Fakti

7 Юни, 2016 14:33 7 420 3

Лош късмет! Обирджии се натъкнаха на командоси

  • обирджии-
  • командоси-
  • франция-
  • обир-
  • късмет-
  • gign

Инцидентът става дни преди началото на Европейското първенство по футбол

Лош късмет! Обирджии се натъкнаха на командоси - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама въоръжени мъже щурмуваха заведение за бързо хранене в източната част на Франция, съобщи „Политико“.

Единият от нападателите стрелял във въздуха, давайки ясни знаци за намеренията им, а другият се запътил към касата, за да прибере оборота на заведението.

Една лека подробност, обаче, им убягнала от полезрението. 11 от 40-те клиенти са били членове на френските елитни части GIGN – елитно антитерористично подразделение на жандармерията.

Специалните единици са експерти и при подобни ситуации, в които има заложници и са застрашени животите на невинни хора.

Властите обявиха, че командосите са изчакали до края на обира, преди да се намесят – за да не се стигне до размяна на куршуми и да пострадат невинни.

Единият от обирджиите е бил заловен, след като е паднал при опита си да избяга, докато другият е бил прострелян в корема. Отведен е в болница. И на двамата ще им бъдат повдигнати обвинения за въоръжен обир.

Инцидентът идва дни преди началото на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 10 юни до 10 юли на френска територия.

Мерките в градовете-домакини ще бъдат драконовски заради терористичните атентати в Париж и Брюксел и опасността отново да бъдат убити цивилни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прострелян в корема

    6 0 Отговор
    А у нас тъмнобългарските цигари - ако не извърши докрай обира, може адвокат Марков да дойде и да каже, че те така са си празнували и никого не са наранили и не е било обир... Не че няма да успее да ги изкара жертви на касиера, който ги е замервал с торби пари и ги е изгонил след това от заведението - просто съдията ще си вземе повече от обикновено и пак няма да лежиш. После ще те атакуват БХК, ДПС и една камара НПО-та ще търсят обществена подкрепа за горките гладни цигари, които 8+ деца хранят... Я вижте какво стана със Златко Баретата!

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "прострелян в корема":

    За България всички знаем, че няма оправия с циганите. Само стария режим при бай Тошо се справяше донякъде. Сега е демокрация и е съвсем "друго".
  • 3 Бай хой

    4 2 Отговор
    Браво на командосите и все пак са извадили късмет че обирджиите не са били фермери от Коиловци. Щяха да хвърчат фуражки.
Новини по държави: