Last news in Fakti

14 Юни, 2016 23:22 1 715 1

Руски хакери откраднали проучвания на демократите за Тръмп

  • тръмп-
  • хакери-
  • руснаци-
  • доналд тръмп-
  • информация-
  • информация

Кибер престъпниците са следели цялата комуникация на Националния демократически комитет в продължение на година

Руски хакери откраднали проучвания на демократите за Тръмп - 1
Снимка АП/БТА

Руските правителствени хакери са проникнали в компютърната мрежа на Демократическата партия на САЩ и са откраднали огромно количество данни и проучвания, пише в. "Вашингтон пост".

Сред изтеклата информация са били и проучвания и проверки, които демократите събирали за кандидата за президент от Републиканската партия - Доналд Тръмп.

Хакерите са имали достъп до информацията от сървърите на Националния комитет на демократите (DNC) в продължение на година, но преустановили дейността си в края на миналата седмица и няма данни за изтичане на лична или финансова информация.

Кибер престъпниците са следели и цялата комуникация на демократите, заявяват представители на DNC и специалисти по компютърна сигурност.

Фирмата  за киберсигурност "CrowdStrike" е идентифицирала две отделни групи и двете свързани с Русия. Разследването е свързало една от групите с друга подобна атака срещу Държавния департамент миналата година.

Нахлуването в компютърните системи на DNC е само едно от поредица атаки, насочени към американски политически организации. Компютърните мрежи на кандидатите за президент Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп също са били обект на руски шпиони, но подробности за тези случаи не са били предоставени на медиите.

Говорител на руското посолство в САЩ, е заявил, че не знае нищо за тези посегателства.

Според някои анализатори всяка мръсотия, която руските хакери са изкопали от проучванията на политическите партии в САЩ, рано или късно ще бъде направена публично достояние без значение дали от руснаците или от американците. Ето защо няма значение колко бързо ще реагират лидерите в  DNC да ограничат щетите след последната кибер атака.

"Сигурността на нашата система е от решаващо значение за нашата работа за успеха на кампаниите и клиентите, с които работим", заявява Деби Васерман Шулц, председателка на DNC.

В изявление говорителят на руския президент Дмитрий Песков изключи участието на Москва в хакерската атака срещу базата данни на американската Демократическа партия.

"Напълно изключвам възможността руското правителство или правителствени агенции да са замесени в това", каза Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГХГХЙ

    0 0 Отговор
    всеки има право да бъде грозен ама тоя вече се оля