Last news in Fakti

18 Юли, 2016 18:30 1 125 0

В Кливланд Тръмп готви шоу за номинацията

  • тръмп-
  • кливланд-
  • републиканска партия

Те са недоволни от популизма на Тръмп

В Кливланд Тръмп готви шоу за номинацията - 1
Снимка: АП/БТА

Привържениците и членовете на Републиканската партия очакват шоуто, което основният претендент за номинацията за президентските избори Доналд Тръмп ще изнесе.

В продължение на четири дни републиканците ще трябва да избистрят и приемат платформа и стратегия за спечелването на Белия дом.

Сред гостите, които ще се изкажат от трибуната са

бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич и бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Сегашният председателят на Камарата на представителите Пол Райън ще говори за платформата на републиканците.

Доналд Тръмп вече представи публично избора си за вицепрезидентски кандидат – губернатора на Индиана Майк Пенс. Изборът не е случаен, защото политикът е известен с противоречивите си настроения спрямо социални въпроси като абортите и еднополовите бракове.

Като губернатор той подписваше закони, които направиха по-трудни абортите в щата му. Освен това той беше остро критикуван за закон за „религиозната свобода“, който според критиците му е насочен срещу общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните.

Пенс ще е и „чекът на Доналд Тръмп“ към традиционните консерватори и евангелистите от Индиана и Охайо.

Преторианската кохорта е пас.

В същото време тежката артилерия, преторианската кохорта сред републиканците, в лицето на бившия кандидат за президент Мит Ромни, сенаторът Джон Маккейн, на фамилията Буш и други няма да присъства на конгреса в Кливланд.

Те са недоволни от популизма на Тръмп, който в момента сериозно разклаща основите на партията.

За първи път през далечната 1876 г. републиканците избират Синсинати за своя конгрес. През 1924 г. и 1936 г. изборът падана Кливланд. През 2016 г. оттук ще тръгне походът на Доналд Тръмп към Белия дом.

В същото време хиляди се очакват да протестират в град, в който е позволено откритото носене на оръжие. Около 5 000 полицаи ще охраняват конгреса на Републиканската партия. Властите вече заявиха, че не възприемат очакващите се протестиращи като заплаха за сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА