17 Юни, 2016 12:00 844 0

Сандърс ще работи с Клинтън, за да победи Тръмп

  • клинтън-
  • демократическа партия-
  • бърни сандърс-
  • кандидат президент-
  • президентски избори-
  • сащ-
  • хилъри клинтън

Той обеща да продължи да работи, за трансформацията на Демократическата партия

Сандърс ще работи с Клинтън, за да победи Тръмп - 1
Снимка АП/БТА

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс обеща да работи с Хилъри Клинтън, която е фаворит за номинацията на Демократическата партия в президентската надпревара на САЩ, съобщи АП.

В реч пред свои привърженици той заяви, че ще работи с Клинтън за трансформиране на Демократическата партия, като добави, че "политическата революция" трябва да продължи и да се гарантира, поражението на републиканският кандидат Доналд Тръмп.

Сандърс заяви, че е от жизненоважно значение Тръмп да бъде отстранен от битката за Белия дом. Той също така обеща да продължи да работи, за "трансформацията" на Демократическата партия.

"Но победата над Доналд Тръмп не може да бъде единствената ни цел. Ние трябва да продължим нашите местни усилия по създаването на онази Америка, в която искаме да се превърнем", заяви Сандърс.

Той призова милиони свои избиратели да подкрепят бившия държавен секретар и заяви, че очаква с нетърпение възможността рамо до рамо с Клинтън да се противопостави на Тръмп.

Сенаторът от Върмонт все още не се признава за победен, въпреки че опонентката му вече събра необходимия й брой делегати за спечелване на номинация (2219).

Сандърс припомни, че до решаващата конференция на демократите остава още месец, а той разполага с гласовете на повече от 1830 делегати.

По-рано тази седмица двамата се срещаха във Вашингтон, за да обсъдят бъдещите си планове и политически цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА