Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юли, 2016 14:15 1 156 4

До 10 години Украйна влиза в ЕС

  • украйна-
  • владимир гройсман-
  • ес

Според Владимир Гройсман страната е тръгнала по пътя на евроинтеграцията

До 10 години Украйна влиза в ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

"Украйна ще стане член на ЕС през следващите 10 години.“ Това бе заявено от премиерът на Украйна Владимир Гройсман, цитиран от „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

„Убеден съм, че след 10 години Украйна ще бъде част от ЕС. Ние сме поели по европейския път. За нас това значи свобода, права на човека и по-силна икономика. Ние сме длъжни да се съобразим с нормите на ЕС.

Много е направено. Особено в борбата с корупцията. Например ние създадохме една напълно прозрачна система за обществени поръчки.“, заяви Гройсман.

Той призна, че Украйна има още много работа по действията за европейска интеграция. Той разкритикува решението на Великобритания за излизане от ЕС, подчертавайки, че младите хора в страната са гласували за нейното оставане.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 222

    0 1 Отговор
    Къде точно го видя тоя ЕС след 10 години?
    Аз пък виждам цигански съюз там където сте се запътили и Путин няма да ви е виновен щом сами сте тръгнали.
  • 2 В Сибир

    1 0 Отговор
    Въпрос на време е да приемем европейска братска Украйна. Те го искат и ние ги искаме в клубът на цивилизованите държави. Чакаме еврото и шенген с нетърпение ! Санкциите срещу диктатурата са официално потвърдени вече. Никоя държава не е признала окупирания Крим и няма и намерение. Горивата падат, падежът на дълга наближава а 2017 се иде със страшна сила. Нещо малко се мести в малкия крачол. Как да не си сипя още една бира ?!
  • 3 kcaniba

    0 1 Отговор
    до 9 месеца мен ако питаш!!!!
    Ахахахахааххахахахахааа
  • 4 бати

    0 1 Отговор
    Я па тоя, май се е натряскал с некъв украински ментак преди да ги драска тия простотии........то до година две няма да има вече ЕС той щял да влиза до десет години, егати малоумниците.
Новини по държави: