Last news in Fakti

12 Юли, 2016 08:38 1 431 3

Ядрено напрежение около Северна Корея

  • северна корея-
  • напрежение-
  • ядрено

Съмнения за готвен нов ядрен опит

Сателитни изображения показват високи нива на активност в тестова ядрена площадка в Северна Корея, съобщи „Ройтерс“.

Все още не е ясно обаче дали става въпрос за подготовка на нов ядрен опит в страната. Това бе обявено група за наблюдение, базирана в САЩ.

Снимките са направени на 7-ми юли. Те обаче не са с достатъчно висока резолюция, за да се определи какъв е характера на дейността в разглеждания обект.

„Ясно е, че Северна Корея поддържа съоръжението в готовност, която позволява провеждането на ядрени тестове“, се казва в доклад на групата 38 North .

В района на съоръжението се забелязва струпване на оборудване и постоянно пътуване на малки превозни средства. Предполага се, че на място активно се работи по изграждането на тунел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    0 2 Отговор
    Кой ли се напряга в случая - май съседите на Северна Корея оттатък океана. И защо ли ? Не им харесаха отправените към тях 5 условия на севернокорейците, за да седнат на масата и водят преговори за решаване проблемите на Корейския полуостров. Ако САЩ спрат да се месят в региона, може би много по-бързо ще видим Обединена Корея.

    Коментиран от #3

  • 2 Нафарфорий

    2 0 Отговор
    Ще видиш ти обединена корея през крив макарон! Бузестото диктаторче иска да завземе южна корея, а не да се обединява с нея. Виж къв охолен живот води той, а народът му мизерува. В Северна Корея га някой гледа американски филм го застрелват, нищо че многоуважаваният лидер на КНДР гледа само такива, та и в собствено кино, купено с парите на народа. Ето затова Ким не иска да се обединява, щото случи ли се целия му рахатлък отива по дяволите!
  • 3 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тодоров":

    Хаха!"В случая" се напрягаш точно ТИ да се фокусираш върху недоволството на САЩ от ядрената програма на Сев Корея,А БЕЗХАБЕРНО НЕ УСПЯВАШ ДА ОТБЕЛЕЖИШ КАТЕГОРИЧНОТО НЕДОВОЛСТВОТО НА РУСИЯ И ПРОТЕСТИТЕ Й СПРЯМО ВЪПРОСНИЯ КАЗУС!Да не говорим и недоволството на самият Китай и разклащане на "благоразположението" му спрямо корейците.И ще ти кажа следното:ЗА ДА РУСОФИЛСТВАШ Е НЕОБХОДИМО ДА СИ ПОНЕ СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ...защото иначе ефекта е с обратен знак:)