12 Юли, 2016 15:50 1 664 1

Русия изпрала над $23 млрд. в Молдова

  • долари-
  • молдова-
  • русия
Русия изпрала над $23 млрд. в Молдова - 1

Русия е изпрала над $23 млрд. между 2012 и 2014 г. в Молдова. Това заяви в интервю бившият заместник-началник на молдовския Център за борба с корупцията Михаил Гофман.

Той посочи, че между 2012 и 2014 г. през банковата система на страната са били препрани огромни потоци от пари. И част от тях са били с произход Русия, съобщава Интерфакс.

Бизнесмените Владимир Плахотнюк и Вячеслав Платон са тези, които са извлекли полза от прането на пари.

За четири години Молдова се превърна в офшорна зона, където влизаха едни куфарчета с долари, за да излязат други. При всички тези потоци държавата не спечели нищо.

От своя страна Русия пресмяташе, че през Молдова са препрани $10,9 млрд.

От миналия септември месец в Молдова се разгаря корупционен скандал, при който за няколко дни от банките - Banca de Economii, Unibank и Banca Sociala за няколко дни изчезнаха около $1 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати

    2 0 Отговор
    Горките, най-големия им кахър е че държавата им не е спечелила нищо от прането на руските пари........ми да си бяхте назначили по патриотично настроени управляващи, дето да оставят и за държавата а не да прибират само за себе си въпросните "комисионни".