12 Юли, 2016 19:37 891 0

Бърни Сандърс подкрепи Хилъри Клинтън

  • бърни сандърс-
  • сащ-
  • хилъри клинтън-
  • президент-
  • подкрепа-
  • доналд тръмп

Новият американски президент ще бъде избран през месец ноември

Бърни Сандърс подкрепи Хилъри Клинтън - 1
Снимка: БТА/ AP

Бърни Сандърс официално подкрепи Хилъри Клинтън в битката за президентския пост в Съединените американски щати, съобщи Би Би Си.

Бившият съперник на Клинтън на политическата сцена в лагера на демократите заяви, че трябва да се вдигне минималната заплата и стандарта на живот на американците.

Сандърс е призовал Клинтън да подкрепи неговите възгледи в сферата на образованието, здравеопазването и минималната работна заплата.

Доналд Тръмп и неговият лагер нееднократно изразиха надежда,, че привържениците на Бърни Сандърс ще го подкрепят на президентския вот.

Новият американски президент ще бъде избран през месец ноември и ще встъпи в длъжност през януари 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА