Last news in Fakti

18 Юли, 2016 15:18 2 373 0

В Гърция отложиха делото за 8-те турски войници

  • турция-
  • хеликоптер-
  • войници
В Гърция отложиха делото за 8-те турски войници - 1

Съд в Гърция отложи делото за екстрадирането на осемте турски войници, обвинени за незаконно влизане с хеликоптер в Гърция по време на военния преврат, съобщава телевизия „Мега“.

Властите вече обявиха, че срещу пилота на хеликоптера са повдигнати обвинения за нарушаване на правилата за авиацията.

Турция поиска тяхното екстрадиране, а от своя страна осемте турски военни поискаха политическо убежище.

Атина вече обяви, че ще разгледа искането на военните като се съобрази изцяло с международното законодателство, но обстоятелството, че те в родината са обвинени за участие във военен метеж също ще бъде взето под внимание. Това разкри пред медиите заместник-военният министър Димитрис Вицас.

Тридневното отлагане е дадено на задържаните, за да могат да представят своите доказателства в подкрепа на искането си за политическо убежище. От своя страна турското консулство в Комотини заяви, че турските военни са участвали в преврата и са замесени в убийства на цивилни.

208 са жертвите на метежниците в Турция. От тях 60 души са полицейски служители, трима са военни, а 145 са цивилни граждани. Близо 1500 пък са ранените.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: