Last news in Fakti

18 Юли, 2016 12:12 38 381 41

Вижте как се държат с метежниците в Турция

  • метежници-
  • турция-
  • ердоган-
  • военни-
  • преврат

Военнослужещите са били накарани да гледат портрета на Ердоган

В социалната мрежа Туитър бяха разпространени снимки как турската полиция се държи с членове на турската армия, обвинени за участие в неуспешния опит за преврат.

Военнослужещите са били принудени дори да гледат портрета на президент Реджеп Ердоган.

В южната ни съседка започна чистката, за която обеща държавния глава след кацането си на летище „Ататюрк“ в Истанбул в ранните часове на съботния ден.

Властите конфискуваха оръжията на 8000 полицаи в цялата страна. Започва и чистка сред прокурори и съдии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    4 0 Отговор
    Какво беше - тия ли щяха да стават членове на ЕС??
  • 2 Патриот

    1 0 Отговор
    Демокрация по турски....
    Може и да направят някоя сапунка след време, със заглавие
    'С бързи крачки към диктатура'
  • 3 Истината

    1 0 Отговор
    Изроди! Мислите ли ,че това е начина да се отнасят към своите сънародници ! Много от тях навярно са напълно невинни! А какво им е на майките ,които гледат това ,защото това може да са съвсем невинни наборници,които са изпълнявали заповеди!
  • 4 СОРИ

    2 0 Отговор
    Ердоган се подиграва с армията , накрая тя ще се подиграе с него..и то много скоро...
  • 5 стк 412

    1 0 Отговор
    Остава Ердоган да върне и средновековните наказания защото натам е тръгнал....
  • 6 Данчо

    5 0 Отговор
    За да не бъдат унижавани е трябвало ОТЛИЧНО да си свършат работата, а не да се предават. Имали са оръжие и са войници, които ТРЯБВА да изпълняват заповеди. А те май са терористи. Защо не си останаха в казармите в карцера, щом не са желали, а излязоха на улицата и се правеха на генерали? Ердоган е идиот, но те са тъпи идиоти!

    Коментиран от #7

  • 7 меч с кръв

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Данчо":

    напълно съм съгласен! 1 японска поговорка гласи''не вади оръжие,ако не си готов да го използваш'' та и тези ще вземат властта ,но трябваше султана да се предаде без бой по техните планове :Д
  • 8 шоуто на ердоган

    1 0 Отговор
    Това на постановка ли ви прилича?
    Краси Патриота няма да направи коментар на снимките?
    Айде Факти.бг пуснете пак някой коментар от пресаташето на ДС?
  • 9 шоуто на ердоган

    2 0 Отговор
    Това да не е заради паркоместо?
  • 10 Румен Янев

    2 0 Отговор
    В държава в която полицията е по-силна от армията какво може да стане????А да помислим малко ние на какъв хал сме с 10 самолета 50 танка и 5 счупени хеликоптера ??? Май в най-новата история по нашите ширини трябва да се наложи термина не "военен" а " полицейски " преврат .....но това си е Mission Impossible
  • 11 Данчо

    0 3 Отговор
    Майките им ли ги пратиха на улицата да се правят на генерали? Дезертьори! Преди охраняваха конвоите на ердогановия син с петрол от Сирия и мълчаха, а сега нека им гледат о.раните надупени г.зове и да се радват на Ердоган! Той ще им направи нови деца!

    Коментиран от #13

  • 12 Русе

    0 2 Отговор
    Тези чакат за обрязване:)))) Отзад и отпред...
  • 13 шоуто на ердоган

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Данчо":

    Ти да не си им светил? Това са истински патриоти, които си обичат страната и са готови да се жертват за нея!
    Колко такива хора има в България? Николко!
    За това мутрите през 90 -те окрадоха цялата държава, крадат я и до ден днешен и никой не може да ги спре.
    Много си голям на оценки, ама, когато започнат да хвърчат куршуми покрай главата, ти ще си най на.рания.

    Коментиран от #15

  • 14 Неджметин

    1 1 Отговор
    Точно така!По голи г.зове!Като са се клели в конституция и са целували знаме след това са ги предали!Ако са били недоволни от пашата да не са получавали заплати и да са избягали в гората да воюват за правдини!А тези с охранените г.зове са изменили на клетвата!

    Коментиран от #16

  • 15 Данчо

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "шоуто на ердоган":

    Тези на снимката бяха с автоматите, ако си гледал директните предавания тогава и избиха сума народ. Ти да не си бил на фронта, че знаеш как хвърчат куршумите? И си криеш името...

    Коментиран от #20

  • 16 Данчо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Неджметин":

    Ей това е истината!Клетвата във вярност! Щом са се клели във вярност и не са издържали ,значи са престъпници! Чий търсеха на улицата с автомати?На чий господ са служили? Простаци, а не патриоти, които нападаха демонстрантите в парка „Гази“преди две години ,а сега се о.раха.
  • 17 Сибирь

    3 0 Отговор
    Детенце малко, дали в конституцията на Турция не пише,че армията е гарант за светският статус на държавата?! А има ли о-голям ислямист от ердоган? Друг е въпросът,че войниците са участвали в театър ,разигран от ердоган. Както и да е ,един ден тия хора ще бъдат обявени за герои и мъченици!

    Коментиран от #21

  • 18 омента

    1 0 Отговор
    Стига бе, хора и аз не разбирам в другата новина, защо 6000 военни са се предали с техниката, че и някои от тях са били "арестувани" от невъоръжени граждани ама сега нали изровиха предаванията, че ВСИЧКИ СА УЧАСТВАЛИ В УЧЕНИЕ! Никой от тея нещастници не е знаел нищо за преврат!

    Коментиран от #19

  • 19 шоуто на ердоган

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "омента":

    Абе ти нормален ли си, кво учение те гони, това е армията, там няма театрални постановки. Армията в Турция е независима, не като в България, да крадат заедно с политиците, това са хора с чест, достойнство и авторитет, това турската армия, не българската, не е някаква пародия в политическо отношение.
  • 20 шоуто на ердоган

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Данчо":

    Данчо, кофар, Ердоган е ислямиста, не метежниците. Турските генерали са светски настроени, прозападно, повечето от тях за завършили в Щатите. Скочиха за да защитят Турция от вредната политика на Ердоган, който нанесе огромни щети на държавата!
    Те са с демонстрантите, не против тях!
  • 21 шоуто на ердоган

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сибирь":

    Гаранция, че няма никакъв театър! Това са кьорфишеци на ДС службите на България, пак дезинформация.
    Това е втората по големина армия в НАТО, там няма театри, театъра го търси в България.
    Генералите ги чака ако не смъртно, то доживотно наказание и много мъчения, никой няма да си сложи главата в торбата заради едно шоу.
    Това не са ПРОСТИ хора! Всички генерали са завършили в САЩ!
  • 22 mediator37

    2 0 Отговор
    За тази гавра с армията Ердоган ще си плати.
  • 23 Данчо

    0 0 Отговор
    Да ,така е, но вече много от генералите са възпитаници на Гюлен, а той до вчера беше приятел на Ердоган...Борба за власт е всичко, далаверата е голяма. Ердоган е страшен престъпник ,но за него са гласували 52% на изборите, значи и те са престъпници , дори и тези ,които са се клели във вярност. Има куп интелектуалци в Турция ,които избягаха от военна служба. Това имам предвид с писанията си. Ако си истински човек ,винаги ще намериш пътя да си добър човек ,а не престъпник.
  • 24 Косматия

    0 0 Отговор
    Сичкото коментарий се изчерпват с три думи:
    Турска му работа!

  • 25 наужким

    0 1 Отговор
    абе към шоуто на ердоган - що не си вземеш на.рания г.з и не се прехвърлиш оттатък границата, да си живееш живота при светските генерали и истинската армия ами стоиш тука в България да паразитираш на гърба на народа. щот те гледам нещо не си в час. те там ще те посрещнат с отворени обятия, както са ни посрещали и нас допреди век и половина.
    айде и на добър път
  • 26 Вся власт советом

    0 0 Отговор
    Като гледам...много хора тук налапаха въдицата на неоосманиският главорез...повярвахте и в метежа и на цялата тязи турска пропаганда,която бълват медиите в България...особенно NovaTV...спомнете си,преди няколко месеца,днешният водач на ДПС каза в студиото при ханъмата Ани Цолова..."не след дълго,всички ще сте ДПС...вие също ще сте ДПС..." а Ана Цолова му се усмихваше сякаш и белят яйце....

    Коментиран от #29

  • 27 Данчо

    2 0 Отговор
    По времето на генерал Кенан Еврен наистина всички офицери бяха западни възпитаници, светски настроени, но от тогава минаха 36 години, а сега Гюлен има над 130 училища за бедни и умни деца ,дори университети има , и доста от новите генерали са негови еничари, башибузук, защото той ги е издържал и създал. До скоро той беше привърженик на Ердоган, защото нали е ислямистка партията му... но не успяха да се спогодя, единия иска шериат,а другия иска да е диктатор и оня избяга в САЩ и сега двама ислямисти се борят за власт. Жена му на Ердоган е със забрадка, значи той е идиот, ислямист. И метежниците и полицаите са престъпници според мен, защото слугуват не на народа си, а на аллах. Нима не виждаме, че и при нас полицаите доста често са с бандитите и престъпниците на всякакво ниво.:)))
  • 28 no erdo

    0 0 Отговор
    izvergi !
  • 29 Данчо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Вся власт советом":

    Ооо, и Сталин се появи... или Ленин...нима е тариката от Правец???:))) Горко ни! Някои помним диктаторите, и никога не желая нови. Аз съм свободен човек! И каква връзка има Нова ТВ? Не я гледай и толкова...:))
  • 30 УУУУУУУ

    2 0 Отговор
    Защита на демокрацията по Турски...по Балкански...
  • 31 йовчо

    3 0 Отговор
    преврат с 200 убити , той , м...ла с камиона във ФРАНЦИЯ уби повече хора , правете си изводи .
  • 32 Garrincha

    1 0 Отговор
    Ердоган смело върви по стъпките на Саддам, Кадафи, Асад ! Сега си представете Турция да се превърне в втора Сирия ! Да, много ще кажат - Турция е друго, член на НАТО, тежко въоръжена, ядрено оръжие, НО ... за 2 дни армията и беше съсипана, а кюрдите само това чакат ! Представете си българската граница, представете си 1-2 милиона емигранти ... Родопите, Кърджали ... Защо ли, някъде там ми се привижда черната сянка на Източна Румелия !!! Да, това сигурно е апокалиптичен сценарий с привкус на конспиративен екшън, но ... има едни хора, които печелят от войни и то, печелят добре, много добре ...
  • 33 метеж

    1 0 Отговор
    така ни оправляват и комунистите в българия никакво право на словото бсп, вмро ,дпс абв -с тези партии това ни чака
  • 34 123465321

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ СНИМКИ СА ОТ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ
  • 35 sep ditrih

    0 0 Отговор
    добър сценарй преврат метежници на високо ниво арести и неколко висши военни избягали в гърция ако са там за координация на некакви действия,........
  • 36 неутрален

    2 0 Отговор
    До коментар 33.
    Абе човек, научи се да пишеш правилно и тогава давай мнение какво ни чака от посочените партии. Всички сте такива неграмотници в ГЕРБ затова сме на този хал.
  • 37 ЗАПАЗНАТ

    0 0 Отговор
    КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЗАПЛАХА ЗА ТУРСКАТА АРМИЯ !!! ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ИЗТРЕБИ ЦИГАНИТЕ ЗА МЕСЕЦ !!!НО КАКВО ЩЕ ЛОВУВАТ ТУРСКИТЕ КОМАНДОСИ В ПЛАНИНИТЕ АКО СЕ ИЗБИЯ ЦЕЛИЯ ДИВЕЧ ?

    Коментиран от #40

  • 38 читател

    2 0 Отговор
    Започва нощта на дългите ножове.
    За справка - възхода на Адолф Хитлер.
  • 39 Скоро

    0 1 Отговор
    Американците ще направят всичко възможно да го демонизират и да го свалят от власт.Не е послушен, ще направят колкото е нужно атентати, само и само да го свалят от власт.
  • 40 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ЗАПАЗНАТ":

    Нещо си се объркал - кюрдите само в Турция са 22 милиона.
    В кюрдските райони вече турци не смеят да минават, щото скоро се появиха всякакви оръжия там, даже и свалиха хеликоптер.

    Кюрдите са още 25 милиона около Турция, тъй, че турската армия може само да заобикаля. Отдалеч!

    Коментиран от #41

  • 41 ХЕРЕДОТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Киро":

    точно 11 милиони кюрди живеят в Турция .
    общо 32 милиони кюрди живеят в Ирак + Иран + Сирия + Турция .
    ПКК няма нищо общо с прават на кюрдите ! Тази терористична група се финансира от ЕС , както Турция финансирал ИРА , ЕТА ..... Турция и да дава една част от територията си ПКК ще продължава на атентати. От началото на 2016 имаме 632 загинали воѝници , над 8000 заколени ПКК терористи ... Не казвам че са кюрди !

    Наѝ важното да ти кажа ; от 27 години живея в Турция , учил съм с кюрди , имал съм и още имам много добри приятели от тях , бил съм казарма Карс - Саръкамъш! там къдети викаш че вече има кюрдистан :))) В Турция омраза няма като вашата ... Омразата идва от алчност и от слабост , това е типическо за Българин . По разумни и реални коментари МОЛЯ!
Новини по държави: