Last news in Fakti

19 Юли, 2016 07:33 2 501 3

Меркел към Ердоган: Не посягай към бесилката

  • ердоган-
  • меркел-
  • ес-
  • турция-
  • преврат
Меркел към Ердоган: Не посягай към бесилката - 1

Призив към Реджеп Ердоган да остане верен на върховенството на закона при съденето на метежниците е отправила германският канцлер Ангела Меркел, съобщава АП.

Агенцията уточнява, че това е станало в телефонен разговор на Меркел с Ердоган.

В своето първо телевизионно интервю, дадено от Истанбул за Си Ен Ен, турският президент заяви, че ако парламентът гласува за връщането на смъртното наказание, то той няма да се противопоставя.

По тази причина канцлерът на Германия е посочил, че подобен ход ще попречи на членството на Турция в ЕС.

Ангела Меркел не е пропуснала да посочи, че последната вълна от арести и уволнения в Турция е основание за голямо безпокойство.

От своя страна европейският комисар за икономиката и цифровото общество Гюнтер Йотингер недвусмислено заяви, че до края на годината Турция не трябва да се надява за падане на визите. Подобна стъпка изисква да се спазва върховенството на закона, а в момента подобно нещо не се забелязва в страната, заяви Йотингер.

Смъртната присъда е несъвместима с нашите ценности и договори. Никоя страна не може да стане член на ЕС, ако въведе смъртно наказание, добави еврокомисарят, цитиран от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    2 1 Отговор
    пука ни...ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ЗАТВОРЯТ...

    Коментиран от #2

  • 2 ЪГЧ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    За затваряне не знам защото "много м...л", а къде ще го крият (като дойдат гости), но за раздробяване - ами то вече е на път.
  • 3 kcaniba

    1 0 Отговор
    бабушката е тотално изкукала!!!!
    Та нали Германия е една от спасителите на тази кочина в рамките на Европа!!!!
Новини по държави: