21 Юли, 2016 11:31 2 449 2

В Австрия извикаха посланика на Турция за обяснение

  • турция-
  • австрия-
  • посланик-
  • ердоган

След потушаването на метежа в страната се надигна вълна от репресии срещу противниците на властта

В Австрия извикаха посланика на Турция за  обяснение - 1
Снимка: АП/БТА

Външното министерство на Австрия е извикало турския посланик да даде обяснение във връзка с последните демонстрации във Виена в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган, съобщава Ройтерс.

Агенцията се позовава на изявление на външния на Австрия Себастиан Курц. Австрийската дипломация подозира, че зад протеста на 16 юли пред турското посолство стои официалната власт. „Това е абсолютно неприемливо и ние смятаме да протестираме“, посочил Себастиан Курц. Той не пропусна да посочи, че по време на срещата си с турския посланик ще обсъди и развитието на Турция.

На 16 юли около 4000 души се събраха пред посолството на Турция във Виена. Те скандираха лозунги в подкрепа на президента Ердоган и назначеното от него правителство.

След потушаването на метежа в страната се надигна вълна от репресии срещу противниците на властта.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    0 0 Отговор
    Той Фердинанд I Български ви беше свършил работата,ама вие не,че не.............трябвали са му още някоко дни и да си траете,ама вие не и не.............
    Сега всички ще ядем мазния,както е тръгнало.
  • 2 klp

    0 0 Отговор
    Докажи със факти тези твой репресий след 15 юли а не с общи приказки
Новини по държави: