Last news in Fakti

3 Август, 2016 22:26 1 033 3

Обама помилва 214 затворници

  • затворници-
  • помилва-
  • обама-
  • барак обама-
  • смекчаване на присъдата-
  • сащ

Това е най-мащабната замяна на присъди за последните 100 години в САЩ

Обама помилва 214 затворници - 1
Снимка АП/БТА

Американският президент Барак Обама смекчи присъдите на 214 федерални затворници в сряда. Това е най-мащабното помилване в рамките на един ден за последните 100 години в САЩ, съобщи USA Today.

Обама използва правото си на конституционно помилване, за да смекчи присъдите на повече федерални затворници, отколкото който и да е друг американски президент след Калвин Кулидж е помилвал.

По-голямата част от затворниците, чиито присъди ще бъдат намалени, са били осъдени за наркотрафик. 67 от тях са с доживотни присъди.

Жестът на Обама е част от усилията му да коригира неразумно дългите присъди, които тези хора излежават.

"Колкото по-добре разберем човешките истории, които стоят зад този проблем, толкова по-скоро ще можем да започнем с реалните промени, които ще направят улиците по-безопасни, ще прекъснат цикъла на хвърляне на хора в затвора и ще спестят пари на данъкоплатците пари", написа президентът във Фейсбук.

Обама е президентът съкратил присъдите общо на 562 души, което е повече отколкото последните девет президенти на страната, взети заедно. Очаква се той да продължи с помилванията през оставащите му 5 месеца като държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    И Бойко е помилван даже три пъти и то от папата.
  • 2 цикъла

    0 0 Отговор
    "По-голямата част от затворниците, чиито присъди ще бъдат намалени, са били осъдени за наркотрафик. 67 от тях са с доживотни присъди."
    Браво! Нека политическите затворници гният, а трафикантите да са на свобода!
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    ВСЕКИ ПОМИЛВАН - БЛАГОДАРЕН ГЛАСОПОДАВАТЕЛ!