16 Август, 2016 04:44 1 262 3

Грузия зависи от отношенията си с Русия

  • грузия-
  • отношения-
  • русия

Според грузинския премиер се наблюдава нормализация в отношенията между двете страни

Създаването на нормални отношения с Русия е необходимо, за да се гарантира стабилността на Грузия. Това бе заявено от грузинския премиер Георгий Квирикашвили, цитиран от „Россбалт“.

„Стабилността на Грузия до голяма степен зависи от отношенията с Русия. Тя не може да бъде постигната, ако не упражняваме нормални отношения с Москва“, заяви Квирикашвили.

Според него през последната година грузинското правителство е успяло да смекчи отношенията си с Русия и да успокои напрежението между двете страни.

„Ние гледаме отговорно към установяването на нормални отношения с Русия. Всички обаче трябва да разберат, че това няма да се случи за сметка на териториалната цялост на Грузия. Говоря за международно признатите граници на страната“, заяви Квирикашвили,

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    0 0 Отговор
    Нещо там сащианците не успяха! Хем война забъркаха и пак се провалиха. Онзи дето си ядеше вратовръзките отиде в Украйна да управлява. Грузинец в Украйна, хич без съдействието на САЩ, просто по демократочно. А Яйценюк? Свърши си работата в Украйна и сега се.чипка със семейството си във Флорида. И пак каубоите нямат нищо общо. Просто това е естественния демократичен път.
  • 2 kcaniba

    0 0 Отговор
    А дубрютро!!!
    Липсва им силата на Русия и мъдростта на Китай!!!
    Съседа ти, трябва да е приятел!!!
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    Вземи си пореден номер и наколенки за Кремъл! Изчакай си реда преди теб е Турската делегация, а преди тях Британската! Всички ще му лазите на колене на Путин и краката ще му целувате!