Last news in Fakti

20 Август, 2016 21:29 2 071 0

Бизнес империята на Тръмп дължи най-малко 650 млн. долара

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • дългове-
  • китай-
  • империя-
  • фирми-
  • бизнес

Това е установило разследване на вестник Ню Йорк Таймс

Бизнес империята на Тръмп дължи най-малко 650 млн. долара - 1
Снимка АП/БТА

Американски фирми за недвижими имоти, собственост на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, дължат най-малко 650 милиона долара. Това разкрива разследване на вестник "New York Times".

Търговските връзки на Тръмп разчитат на различни и разнородни източници, един от които многократно бе атакуван от бизнесмена по време на кампанията му, а именно Китай, пише вестникът.

Освен разкритията около сложната бизнес паяжина, която Тръмп е изтъкал, разследването хвърля светлина и върху това как много неща около изборите остават "обвити в мистерия", като например потенциалните недостатъци на Федералната избирателна комисия, чиято финансова отдалеченост от кандидатите е неясна.

Сред особеностите, които "Times" съобщава са:

- Офис сграда в Манхатън, която Тръмп частично притежава, носи заем от 950 милиона долара, частично под надзора на централната банка на Китай, която е една от най-големите в страната.

- "Значителна част" от богатството на Тръмп идва от три дружества, които дължат още 2 милиарда долара. Докато Тръмп може и да не носи лична отговорност, ако тези задължения не бъдат платени своевременно и се начислят лихви, стойността на неговите инвестиции ще спадне.

- В три отделни случая, разкрити от вестника, Тръмп е получил дялово участие в сграда, като част от инвестициите за нея за взети на заем от Националната банка на Китай.

Докато пълните условия около партньорствата на Тръмп остават неизвестни, заеми, свързаните с тях заеми достигат сумата от 1,95 милиарда долара. Това показват различни официални документи, цитирани от американския вестник.

Според един от финансовите директори на имотния магнат обаче, нито Тръп, нито компанията му е отговорна за тези дългове.

New York Times отбелязва факта, че публикуваната информация е открила значително увеличение на дълга, който се отнася най-вече към въпросите, записани във формуляра на Федералната избирателна комисия, а не за всяка грешка на Тръмп. Формата изисква кандидатите да оповестяват своите активи и дългове като ги поставят някъде в диапазона до 50 милиона долара, а не да ги опишат с точни цифри.

Главният финансов директор на Организацията на Тръмп, обяснява още пред Times, че имотните дългове, свързани с компании на Тръмп, в които той има по-малко от 100% участие, не са били оповестени във формуляра.

Въпреки че разследването обхваща различни документи и записи, вестникът се концентрира върху търговските обекти, като например офис сгради, голф игрища, жилища и други начинания на Тръмп на територията на Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА