13 Октомври, 2016 11:44 2 009 19

Путин: Западът е виновен за Сирия

  • владимир путин-
  • западът-
  • сирия

Той отхвърля обвиненията за военни престъпления на руската армия

Руският президент Владимир Путин отхвърли вероятността Русия да се изправи пред обвинения във военни престъпления, заради бомбардировките в Алепо.

Той даде интервю пред френския канал TF1. Путин заявява, че Русия ще преследва терористите, дори те да са скрити сред цивилните.

„Ние не можем да позволим на терористите да използват хора като човешки щит и да изнудват целия свят. Обвиненията за военни престъпления са политическа реторика, която не значи много и не взима в предвид реалностите в Сирия.

Дълбоко убеден съм, че нашите западни партньори и най-вече САЩ, са отговорни за ситуацията.

Франция и Испания подадоха резолюция за Алепо в ООН, знаейки, че няма да мине. Защо? За да предизвикат вето и да засилят истерията срещу Русия. “, заяви Путин.

Според него документът, представен пред Съвета за сигурност, по никакъв начин не е отразил руските предложения по темата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш бай Киро

    0 0 Отговор
    Айде пак Путин виновен.

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баш бай Киро":

    Синемагуго нагага.Все много знаеш.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Евала на Путин-Ще ми правят терористите щит от живи хора?Бе я им застреляй с пулемьота щита и им гледай смаяните физиономии после!Аааа...руский человек не занимается с глупостями:)

    Коментиран от #14

  • 4 справедлив

    1 0 Отговор
    Еми каквото е казал тоя-истина е.Никога не съм му симпатизирал.Но в последните няколко години е единственият политик-повтарям-единственият политик от големите,който е адекватен и взима правилни решения.Реално Запада плю на собственият си авторитет и с това изгуби подкрепата си на милиарди хора.Да не говорим че след постоянните войни за демокрация на САЩ,станахме свидетели на анти-американски настроения по всички континенти.Дори президентът на Мексико каза"Да си съсед със САЩ не е проклятие от Бога-а е проклятие на дявола"
  • 5 Georgi

    0 0 Отговор
    Точно вие с вашето вето в ООН не позволихте осъждането на Асад , тогава още нямаше ИДИЛ !!! Наглеци !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Марио

    0 0 Отговор
    Путин е най-големия мъжкар, въпреки заигравката със значението на името му на български от някои хора, които се подсмихват. Това се казва Държавник. Някои ще споменат, че Русия е по принцип велика и е лесно да управляваш такава държава с такива природните и дадености. Да де, ама и Горби и Елцин доказаха, че точно такава велика държава може да бъде докарана до просешка тояга за нула време. Руския нефт Елцин го подари на американците, които даже не искаха да плащат и данъци. Което от военно промишления комплекс да подари, го направи, а което не можа, го унищожи. С Русия никой не се съобразяваше и американците прекроиха набързо половината свят. Изкараха джихадистите от пещерите и те си направиха чак държава. Ето в какъв момент дойде г-н Путин на власт. Изгони американските пиявици и т.н.
    Ако трябва да съдят някой за невинни жертви, то американските военни трябва да са първи. И трябва да се почне от изтреблението на коренното индианско население, та се стигне до бомбандирането на китайското посолство в Югославия. Може би ще кажат, ама тогава беше война. То сега да не би да се играе там в Сирия на пентбол?
    Сега обаче американчетата трябва да внимават, че ще ги гази баба Меца.
    И в края на краищата победителя винаги е прав. За разлика от Втората Световна, сега овациите ще обира един, а не на готово някой съюзник, който се включва само на софрата, но не и в лова и готвенето.
  • 7 малко история

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Georgi":

    ИД съществува още от падането на Садам в Ирак.Основата на ИД са офицери от армията на Садам недоволни от окупирането на американците на Ирак.След това през 2005 г. се присъединяват много регилиозни боеви групи от Афганистан,като вече променят концепцията на организацията и през 2007г. се обявяват за джихад във Сирия,Афганистан и Ирак.През 2008г. САЩ ги взима под свой контрол,като чрез тях изнудва първо правителството на Афганистан и то се съгласява на нови бази на НАТО в държавата си.След това ги насочва в Сирия и Йемен.Като едновременно и в Северна Африка-Либия,Египед,Мароко,Тунис,Алжир,Сомали,Судан и т.н.....Затова и там имаше "Арабски Революции" организирани от подразделение на ИД-Мюсолмански Братя.....Та Ассад не е причината за ИД,Джоре...Първо трябва да знаеш хронологията на събитията и първопричината --и тогава да даваш оценки.

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "малко история":

    историята ти обаче не е вярна.тва е съвеЦката версия на историята писана на руска пишеща машина.сащ лошите искали да направят мнооого лошо щото са лоши,а руснаците добрите правят само добро щото са добри особено путин.та в общи рамки нищо дето си писла не е вярно.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 9 До стоянчо

    0 0 Отговор
    Стояне когато пишеш коментар по дадена тема-пиши сьс факти.А не растягай популиски локуми.Човека никьде не е написал че руснаците са супер добри.А хронологията на описаните от него сьбития е пьлната истина-може да се провери.Та спри да сьнуваш червени петольчки-това няма да свьрши добре

    Коментиран от #15

  • 10 СССР

    0 0 Отговор
    Браво Путине!!! И речника ти перфектен и думите на място! Единственият адекватен световен лидер за момента!!!
  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Тролче, нито веднъж не си обяснил що така по подразбиране всички руски интереси са вредни за нас, а американските са само полезни? И въобще що Русия да иска да навреди на Европа по къвто и да е начин. Само празни приказки дрънкате с кирето, десито, мозъчнокастрирания и разните ви никове.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Като ти прочета глупостите, които си "писла", и си го премествам от единия, в другия крачол.

    Коментиран от #17

  • 14 onq s dvata konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Прав си,не са хуманисти като американците дето взривяват основно болници и цивилни обекти,руснаците трепят и терористи!
  • 15 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "До стоянчо":

    нека бъда конкретен.ислямска държава не е създадена след падането на садам в ирак нито е създадена от иракски офицери,нито е контролирана от сащ нито е причина за арабските революции.за тва има достатъчно факти в интернет и където и да четеш .демек всичко писано е лъжа ,както обикновенно съшита със съвеЦки бели конци от наи ефтините.
  • 16 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    не нито веднъж ,а всеки път има лееека разлика както обикновенно.та всеки път обяснявам що сащ са полезни за нас,щото имат тва към което се стремим ,честна игра свободна конкуренция и резултати в параметрите дето преследваме .стабилна икономика справедлив модел на държавност и просперитет.не случаино стотици хиляди българи по всякакъв възможен начин се изселват в тази посока.русия е вредна заради тоталитарния си модел и мизерните си африкански стандарти в икономика и политика както и с резултатите си .надявам се да съм ти бил полезен с инфото.русия иска да навреди на европа за да може да се ползва от статута на необходимия лош както се е ползвала до сега през 20 ти век.единна европа е проблем за русия и хибридната и воина е насочена срещу единството.няма европеиска инициатива която путин да не е съботирал.
  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    напиши за чорапите ,даваи или за латинизацията на румънците.

    Коментиран от #18

  • 18 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Ще си пиша каквото си искам! Няма да ми даваш наклон на...писалката! Пълзи си там в ниското по плочките на Козяк и не се обаждай много.

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    ако не искаш да се обаждам не ми пиши,чети кво съм писал и записваи.а аз ще се обаждам колкото си реша ти си последната дето ще ми казва колко да се обаждам.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания