Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 19:50 977 5

Обама: Понякога военната намеса само влошава нещата

  • барак обама-
  • намеса-
  • сащ

Той призна, че подобни решения са най-тежки за един президент

По целия свят се случват лоши неща и естественият инстинкт е да се намесиш. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в интервю за HBO.

Той добави, че понякога намесата в делата на трети страни само влошава ситуацията.

„По някога нашата намеса оказва влияние, но понякога има примери, в които последствията водят до още по-големи трудности. Трудно е да определиш какви ще са последиците. Това е един от най-големите проблеми за един президент“, заяви Обама.

Той подчерта, че такива операции имат за цел да защитят американците от терористични групи.

„Когато си говорим за защита от Ал Кайда и Ислямска държава, военната помощ е необходима. Когато говорим за международна сигурност, важни са съюзите. Важна е работата на международната арена“, заяви Обама.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Аз съжалявам Обама. По видимо не е много лош човек, има добър произход и образование, но е беден и това го превърна в марионетка на военно провишления комплекс. Ако беше милиардер като Тръмп нямаше да направи всички тези войни и да избие толкова много народ. Определено си заслужи едно дълго летуване в Геената, където ще може да изпита всяка болка на хората които бяха прегазени от него.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 999

    0 0 Отговор
    Тоя откри Америка.
  • 3 tost

    0 0 Отговор
    Ми кой създаде Алкайда и Ислямска държава бе душко?Естествено КГБ,само че американското :)
  • 4 Капота

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картър":

    Прекалено е нахакан негърът обама !!! това му качество, което го прави да изглежда лидер знаещ и можещ всъщност се оказа дефект ! циганска наглост която на практика му пречи да гледа трезво и ясно на нещата и да изпитва вина и състрадание
  • 5 Капота

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картър":

    Обама е избил е милиони без причина, осакатил е стотици хиляди + изнасилени, малтретирани и седи гори на снимката и жестикулира като възпитан и ерудиран човек, трябва незабавно да го екзекутират, да му отрежат главата показно по СНН