Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 19:00 4 162 3

Ядрените влакове-призраци (видео)

  • ядрени-
  • влакове-призраци-
  • русия-
  • война-
  • ядрени бойни глави

Оръжието на Путин за първи удар при Трета световна война

Ядрените влакове-призраци (видео) - 1

В края на студената война в Русия са били създадени „ядрени влакове“, на които са били разположени междуконтинентални ракети с ядрени бойни глави. Сега тази система се завръща в нова форма, с подобрен радиус на действие и повишена мобилност, а също така с прости средства за маскировка, правещи ги невидими. На Запад се опасяват, че тези влакове ще нанесат първия удар, слагащ началото на Третата световна война, пише в анализ израелското издание „Мако“.

В анализа на изданието се казва, че Русия разработва „ядрени влакове“, способни да изминат 2400 километра на ден и незабележимо да транспортират термоядрени ракети. Влакове с ядрени ракети, замаскирани като пътнически или товарни влакове, е невъзможно да се разпознаят от въздуха.

Публикувано тази седмица видео показва разрушителния потенциал на тази разработка. Влакът може да спре на всяко място и за няколко минути да изстреля ракета. Заснети са изпитания на космодрума в Плисецк, първоначално построен за междуконтинентални балистични ракети, но по-късно преустроен за изстрелване на ракети и спътници в Космоса. От град Плисецк до космодрума е била построена железопътна линия и се предполага, че е за провеждане на изпитания.

Всеки влак с новия боен железопътен ракетен комплекс „Баргузин“ е снабден с шест междуконтинентални ракети от тип РС-24 „Ярс“ с ядрени бойни глави. Те имат мощност от 250 килотона, а радиусът им на действие е 10 900 км. По оценки „ядреният влак“ ще постъпи на въоръжение през 2018 – 2020 г. Руснаците не бързат да опровергаят опасенията на Запада, пише „Мако“. То цитира руския експерт по сигурността Виктор Марковский, който е заявил за „Спутник“, че проектът „Баргузин“ ще стане кошмар за западните разузнавания. Този експерт казва също, че американците също са разработвали по време на студената война свои „ядрени влакове“,но са зарязали този проект. Той също така споменава за оригинален съветски проект от 12 влака с ядрени ракети. Всеки един от тях е пренасял три ракети. Тези подвижни ракетни комплекси се наричали „Молодец“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 8 Отговор
    Вагончетата с ядрените ракети разбира се ще се закачат за нормалните пътнически влакове. За да са "скрити"... И естествено, както и при Чернобил, руската ядрена техника е безотказна. След слизането от такъв влак месец ще светиш като крушка. А интересното идва като се напие машиниста и го обърне. На печелившите - честито!
  • 2 Бай хой

    6 1 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%A2-23

    А на някои простотията им свети и без да са се качвали на трен. За лудото не питай то само се обажда.

    Коментиран от #3

  • 3 Crusader

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Когато името говори.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания