Last news in Fakti

2 Декември, 2016 08:57 955 0

Предстои ожесточена битка в Австрия

  • норберт хофер-
  • александър ван дер белен-
  • австрия-
  • битка-
  • президент

Кой ще победи на президентските избори?

Предстои ожесточена битка в Австрия - 1
Снимка: БТА/ AP

Последните телевизионни дебати между двамата кандидати за президент на Австрия Норберт Хофер и Александър ван дер Белен показаха, че в страната предстоят ожесточени президентски избори.

В разгорещеният телевизионен дуел националистът и евроскептик Норберт Хофер обвини съперника си от „зелените“ Александър ван дер Белен, че е бил шпионин на Съветския съюз по време на Студената война. Хофер се похвали, че дядо му е американец и има особени връзки с тази страна. „Мисля, че в САЩ всичко ще се нареди. Сега там има президент на име Тръмп“, каза Хофер.

Александър ван дер Белен от своя страна заяви, че сега „всички европейци трябва да се обединят в тази ситуация и ясно да определят интересите си и да ги отстояват заедно. Той призна, че по време на избирателната кампания е критикувал Доналд Тръмп. Наблюдателите очакват победата на Доналд Тръмп да окаже влияние върху изборите за президент в Австрия, които ще се проведат на 4 декември.

Двамата кандидати за президент на Австрия имат коренно различни виждания за политиката на ЕС. За първи път от Втората световна война насам във вота в Австрия няма да участват двете основни центристки партии.

И докато президентът играе до голямата степен церемониална роля, то фактът, че нито една от управляващите партии не се бори за поста, показва промяната на политическия климат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: