5 Декември, 2016 08:38 2 971 23

Русия е заплаха номер 1 за САЩ

  • русия-
  • дебора джеймс-
  • сащ

Според Дебора Джеймс Вашингтон преразглежда военния си бюджет

„Русия е заплаха номер 1 за САЩ.“ Това заяви министърът на американските военновъздушни сили Дебора Джеймс , цитирана от „Ройтерс“.

Тя сподели, че Вашингтон преосмисля военния си бюджет, на базата на засилващата се руска активност в света.

„Има няколко големи заплахи, на които отделяме внимание. Русия обаче е особен случай, заради ядрения аспект, който представлява екзистенциална заплаха за САЩ“, заяви Джеймс.

В момента в САЩ имат притеснения, че Русия може да се възползва от преходния период по встъпването в длъжност на новия президент Доналд Тръмп, за да започне офанзиви в Украйна и Алепо.

Джеймс говори и за „много тревожните“ инциденти, свързани с руски хакерски атаки. Тя споменава и „много опасния професионализъм“ на руските пилоти.

„Диалогът с Русия може да е нещо полезно“, заяви началникът на военноморските операции Джон Ричардсън. Според него има опасност Русия да отреже снабдителните маршрути на Норвегия от Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    19 2 Отговор
    като гледам физиономията на дебора и се сещам за извънземните проекти.
  • 2 jimbo

    18 2 Отговор
    Това на снимката мъж ли е или жена?

    Коментиран от #4

  • 3 прост народ слаба държава

    24 2 Отговор
    А САЩ са заплаха номер 1 за света.

    Коментиран от #17

  • 4 Дядо поп

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "jimbo":

    Дзвер!

    Коментиран от #14

  • 5 кирил

    4 19 Отговор
    разпадаща се ядрена фашистка държава като русия наистина е заплаха

    Коментиран от #18

  • 6 гост

    19 3 Отговор
    Русия е заплаха за болните ви мозъци.Няма по-голяма заплаха за света от шепа болни еврейски мозъци,а за европа заплаха е европейския парламент,ООН и много други организации подвластни на същите тия еврейски военнолюбци.
  • 7 tost

    16 3 Отговор
    До вчера краварите тръбяха че Русия е регионална сила,икономиката им е в плачевно състояние и сега изведнъж заплаха номер 1 .Сртува ми се че някои хора хептен са изперкали.
  • 8 КПСССРНКВДКГБ

    4 7 Отговор
    Русия не е заплаха ,не заплашва никого официално ,дирекно прави мн. шумни посещения и набези . Задължително трябва да опитате водката им ,нема не скам ,няма не мога .
  • 9 кроко

    12 5 Отговор
    "Тя сподели, че Вашингтон преосмисля военния си бюджет" - е тука е ключа, нещо много дюшеш им идва тая параноя от руската заплаха!
  • 10 Kcaniba

    4 6 Отговор
    Русофрбията като психическо параноично отклонение!!??

    Коментиран от #15

  • 11 Хохи

    4 0 Отговор
    Много са жалки тия ИЛЮМИНАТИ!
    Началото на техният КРАЙ
  • 12 7777777

    8 0 Отговор
    Обратното е много повече вярно с вашите 800 бази по целият свят! Случайно да има руски бази в северна и южна Америка?
  • 13 mediator37

    7 2 Отговор
    При конвенционална война САЩ ще надвият три Русии. И едните и другите го знаят. Въпросът е, че такава война не може да остане само в рамка конвенционална. Там ги сърби хамериканците и нямат решение. Космически войни, Брилиянт айс, гъди- гъди, ала- бала. Руските ядрени кратунки идват усмихнати, разделящи се, притежаващи собствен радар, криволичещи спрямо и извън обсега на радио-локационната отбрана на САЩ, комуникиращи (приказващи) помежду си, имащи собствени системи за радиолокационно заглушаване, облечени по последна мода и изпълнени с обич и добронамереност към американския народ.
    При това положение как да не остане едно неприятно чувство в тази кака с бичата муцуна. Да я разберем и нея.
  • 14 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо поп":

    И говори.
  • 15 Ал Купоне

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Най чалнатия местен трол седнал да говори за психически отклонения, голям смях.
  • 16 стоян георгиев

    5 8 Отговор
    русия е проблем ,но ще стане още по-голям като фалира,спомнете си 90 те ,а другаря путин я води в тази посока с огромна скорост и на руснаците за сега им харесва.после пак ще има олеле маико ,помагаите и пак ще трябва да се събират пари и да се дават за да няма канибализъм там и да се опазят ядрените оръжия ,но руснаците няма да си научат урока и тогава,щото този номер го повтарят вече 4 ти път за 100 години!
  • 17 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "прост народ слаба държава":

    По-добре заплаха за една държава отколкото както САЩ-заплаха за всички държави. Омръзна ми да слушам как САЩ освобождават света от злото, а реално те причиняват най-голямото зло - огромни човешки загуби, сринати икономики, бежански вълни, и всичко заради жаждата на САЩ за петрол, пазари и власт.
  • 18 Aus Russland Mit Liebe

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "кирил":

    Кирилл,

    Името ти е по-интересно на руски! А ти си немного умно момче, които за фашизъм тръгнало да говори. Самите американци наричат своята страна фашистка и по-точно обясняват, че там всичко е корпоративен фашизъм, ти си тръгнал да ми разправяш приказки за лека нощ. Защо цяла Европа тръгна срещу ТТИП, Кирилл, след като американците са такива проевропейски приятели? Защо европейците се дразнят, че в ТТИП е заложена възможността американските корпорации да съдят европейските правителства, косвено избрани от европейски граждани? Нали утре ти ще избереш кандидат, който ще спечели изборите, ще състави правителство и ще наложи мораториум - да кажем върху ГМО, американците ще го осъдят, мораториумът ще падне и ти ще се питаш за това ли си гласувал?

    Американците са голям проблем за редица държави, които искат да водят самостоятелна политика.
  • 19 Д'Мин

    6 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето! Преди много векове в една зараждаща се империя един консул-Марк Порций Катон завършвал своите речи с една и съща фраза-"Между другото смятам,че Картаген трябва да бъде разрушен". Сега в друга империя повтарят, че Русия е най-големия враг на света. Остава ни да бъдем свидетели, дали историята ще се повтори или...няма да има кой да опише събитията!
  • 20 име

    2 0 Отговор
    американците направиха преди много години филма -военни игри/ако не се лъжа / . изводът е ясен.победител няма -само победени . е и ?!
  • 21 Епа оно нема се пуашиш :)))

    1 0 Отговор
    Хм нова страхлива кукла са пуснали в Сащ да им оправдава разходите за съсипването на света. Та ко стана с онази Кон Долиза Райс?
  • 22 Ехаа

    2 1 Отговор
    Рисия не заплашва никого, Русия не е нападала никога, просто добичетата
    са много страхливи.
  • 23 Не страхуйся дорогая,больше куряж!

    0 0 Отговор
    И така трябва да бъде! СЛАВА РОССИИ !