Last news in Fakti

19 Декември, 2016 23:06 1 762 3

Алах Акбар и Алепо: Посланията на убиеца от Анкара

  • русия-
  • посланик-
  • турция
Алах Акбар и Алепо: Посланията на убиеца от Анкара - 1
Снимка: Туитър

Нападателят крещял „Алах акбар” (Господ е велик). „Платете за Алепо” и „Отмъщение за Алепо”. Това бяха основните послания на убиеца на руския посланик в Турция.

Не забравяйте Алепо! Не забравяйте Сирия! Само мъртви ще излезем оттук! Продължавал да крещи убиецът.

Турските власти идентифицираха убиеца на руския посланик в Анкара Андрей Карлов. Това е 22 годишният Мевлют Мерт Алтънташ. Той е полицай от силите за борба с масовите безредици. Това разкрина пресконференция в Анкара турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

Сойлу уточни, че нападателят работел в полицията от две години и половина. Водии се разследване дали той няма някаква връзка с Алепо. Нападателят по неофициална информация е бил част от охраната на събитието.

Други трима души бяха леко ранени при нападението, потвърди вътрешният министър.

Сойлу окачестви убийството като "гнусно нападение срещу приятел" и терористичен акт, както и като "огромна провокация", целяща срив на отношенията между Анкара и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    4 0 Отговор
    Е са е видел че алах нема и ше го издат червейте ако не го опекат
  • 2 Bonucci

    2 2 Отговор
    Kato kaje6 hallelujah za hristqni ili vika6 kato allaua akbar za islamist... maska na propaganda... ve4e mi e jalko 4e jiveq s tapi hora po dobre da tragna na avusturalia
  • 3 Бай хой

    2 2 Отговор
    Не е ли време всички аллахакбаровци да бъдат въдворени. И тука едни такива панджахидисти като деса, конья, стратокастрата, ваньо, пенко и др реват всеки ден в защита на главорезите от идил и опекуните им от сащ, ЕС и нато.
Новини по държави: