Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 14:03 1 515 1

Семейството на Боевски наема апартамент в Бразилия

  • гълъбин боевски-
  • бразилия-
  • трафик кокаин

Все още няма повдигнати обвинения срещу олимпийския шампион

Семейството на Боевски наема апартамент в Бразилия - 1
Снимка: Архив

Семейството на задържания в Бразилия олимпийски шампион Гълъбин Боевски обмисля наемането на апартамент в Сао Пауло, за да може той да бъде пуснат под гаранция. „Това ще осигури условието той да има адрес в Сао Пауло, в който да изчака след повдигане на обвинението да мине процесът и да бъде произнесена присъдата", обясни говорителят на Министерство на външните работи Весела Чернева.

Все още няма повдигнато обвинение към Боевски, а той е заявил, че не се признава за виновен, допълни Чернева. Външно министерство очаква процесът срещу бившия български състезател по вдигане на тежести да започне до два три месеца. По обвинителния акт се очаква да се разбере и точното количество кокаин, за чиито трафик ще бъде съден 36-годишният щангист.

Днес се очаква семейството на Гълъбин Боевски да сключи договор с бразилски адвокат, който да поеме защитата на олимпийския шампион по вдигане на тежести. Предстои да бъде внесено искане за освобождаването му под гаранция.

Вчера Боевски е бил посетен в ареста от съпругата му и временно управляващия българското посолство в Бразилия. „Временно управляващият Мануел ду Насименто е провел и среща с началника на затвора, запознал се е с условията, при които е поставен Гълъбин Боевски, които той определи като приемливи", доколкото става въпрос за затвор, каза Чернева. Тя допълни, че задържаният българин има необходимото медицинско обслужване, като началникът на затвора е обещал да се грижи за сигурността и здравето му.

Весела Чернева потвърди, че министър Николай Младенов е разговарял с бразилския си колега и във външното министерство на Бразилия е определен служител, който „следи случая "Боевски" отблизо и ще информира българското министерство за развитието на случая".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Първото изречение трябва да гласи " .. задържания наркотрафикант Боевски, който е и бивш Олимпийски Шампион ... "
    на хората по света ин е писнало от българи. Навсякъде където има българи има и проблеми.