Last news in Fakti

12 Януари, 2017 21:50 3 419 0

Последният полет на Боинг 747 наближава

  • боинг 747-
  • самолет-
  • сащ-
  • юнайтед еърлайнс

Емблематичен самолет в гражданската авиация

Последният полет на Боинг 747 наближава - 1
Снимка: Wikipedia

Авиопревозвача „Юнайтед еърлайнс“ ще ускори пенсионирането на Боинг 747, съобщи USA Today, позовавайки се информация на компанията.

„Кралицата на небесата“, както е известен този модел, ще направи последния си полет за „Юнайтед еърлайнс“ до края на тази година.

Преди това срокът бе до края на 2018 година. Президентът на компанията Скот Кърби заяви, че това е бил емблематичен самолет, който е заема централно място в историята.

Днес, обаче, има по-икономични, ефективни и надеждни самолети, които дават възможност за съвсем различно изживяване на клиентите.

Боинг 747 е един от най-емблематичните самолети в гражданската авиация. Първият му полет е в края на 60-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА