16 Януари, 2017 12:22 5 169 27

Британският флот съпровожда „Адмирал Кузнецов“

  • адмирал кузнецов-
  • британски флот-
  • кораби-
  • руски самолетоносач-
  • русия-
  • кралски флот-
  • руски флот

Северния Атлантик отново регион на конфронтация на морските сили

Британският флот съпровожда „Адмирал Кузнецов“ - 1

Британски кораби съпровождат руския самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ при неговото завръщане от Сирия. След като напусна бреговете на Сирия, „Адмирал Кузнецов” отплава за Североморск край Архангелск, където ще бъде подложен на основен ремонт и модернизация.

Командващият военноморските сили на Великобритания Филип Джоунс, цитиран от „Телеграф“, отбелязва, че кралският флот се сблъсква с „най-голямото предизвикателство“ от страна на руските кораби за последните 25 години.

Според него активността на руския флот е най-висока от края на Студената война.

Ендрю Фоксол от изследователския център „Общност на Хенри Джексън“ към британския парламент е на мнение, че водите на Северния Атлантик отново са станали „регион на конфронтация на морските сили“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    18 12 Отговор
    Я аве той не пушел толкова. Я веднага оня Фотошоп ли се казваше да действа че козячетата ще хвърлят вериги. Мухата.
    А ингилизчетата нека гледат нека се учат.

    Коментиран от #12

  • 2 Доктора

    26 11 Отговор
    Тея ингилизи много плашливи бе. В международни води може да плава който си иска. Какво се стряскат.....няма да им дойдат на гости......
  • 3 ЧЪРЧИЛ ТУЛУМА

    26 10 Отговор
    ТИЯ ПАЛЕНЦА ПРЪДНЯТА НА РУСКАТА МЕЧКА ЛИ ША ДУШКАТ.
  • 4 пън

    27 9 Отговор
    Бедни ,гладни , пък на почивка в чужбина ?
    Регионална сила пък треперят от тях ?
    Международни води , пък провокация ?
    Строели само боклуци , пък ги купуват в останалия половин свят като луди ? 9 милиарда оръжие за 2016 , 6 милиарда софтуер (да софтуер)
    Съпровождат "адмирала " ? Съпровождащите му сили и тях ли съпровождат ?
    Под "Адмирала " , него с какво се съпровожда ?
  • 5 Макариченко

    12 21 Отговор
    Притесняват се да не потъне като КУРск и всичко останало руско, че ще настъпи природно бедствие! Тоя неизползваем толуп има повече мазут в него от някой танкери. Отиде на една мисия и вече е за основен ремонт, щото на него пише - сделано в СССР... Няма кой да стресне тоя параход щото има въглища само за прибиране обратно пхХаххХай

    Коментиран от #6

  • 6 МАЛКО РАЗБОЙНОКОВО

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Макариченко":

    НЕ ОТ ТЕБЕ НИКОЙ НЕ ГО Е СТРАХ.ФАЩАЛ ЛИ СИ ИСТИНСКИ ПИЩАК НЯВГА ...
  • 7 Макариченко

    6 16 Отговор
    Кът ма питаш така, щит кажа - стрилял съм с Автомат Калашников!!! Дето само името му е руско, а всичко друго е немско панемайш - демек АШ47 (автомат Шмайзер)...

    Коментиран от #9

  • 8 СССР

    9 5 Отговор
    Съпровождат го ма с аплодисменти хахахахах! Алооо лизачи с Руснаците шега не бива!
  • 9 Д'Мин

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Макариченко":

    Автомат Шмайзер е дедовия ти! Говориш за StG-44 Sturmgewehr-немска щурмова карабина. А сега потърси схемите в нета на двете пушкала и ще видиш отвътре колко са различни. То бива неграмотност, ама твоето е отчайващо.
  • 10 681 БЪЛГАРИЯ

    6 12 Отговор
    Могат да минат през Бургас да зареди с въглища ! Иначе съмнително е да се прибере ! Абе дано го преберат криво ляво . и тия франсета как излъгаха Русия за самолетоносачите А! Направиха ги и не ги продадоха .
  • 11 Макариченко

    8 12 Отговор
    Всеизвестно е ,че след войната пияните ушанки пленяват шмайзер и го завличат в Русия да си завърши работат. Всички схеми и чертежи са прибрани заедно с Шмайзер и добре укрити в русия. Та като приключва със създавнето на автомата той е наречен АК47, на Калашников който трудно си е пишел името а камоли да създаде схеми и чертежи по които е направен легендарният руски автомат...

    Коментиран от #14

  • 12 каПутин

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Не пуши я! Правилно сте забелязали мои верни балхарские солта....ци!
    В момента отработваме алтернативното задвижване....с греблата/пссст тайна майна!/....Обаче ингилизчетата надушиха и довтасаха да краднат ноухау гадовете...
  • 13 681 БЪЛГАРИЯ

    8 11 Отговор
    До Макариченко . Правилно казано ! Ами защо не продължи да напишеш и за катюшата ,и за ядреното оръжие и програми ОТКРАДНАТИ на готово . Всичко е ГЕРМАНСКО ! Тия пияни руснаци НИЩО НЕ СА ИЗМИСЛИЛИ !

    Коментиран от #16

  • 14 Д'Мин

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Макариченко":

    За да разберем преписвал ли е Калашников от Шмайзер, най-добре е да видим по какво си приличат и по какво се различават АК-47 от StG-44. Според някои експерти приликата между двете оръжия е едва ли не само външна, като на преден план се извежда извитата форма на пълнителя, непроменена и до днес. Тя е обусловена от конусната форма на гилзите и на двата “междинни” патрона с калибър 7,92 мм и 7,62 мм (немски и съветски). Според други Калашников е откраднал щамповката на цевната кутия. Еднакъв е и принципът на работа на автоматиката, основаваща се на отвеждане на част от барутните газове, които се насочват към буталото на затворната рама. Твърди се обаче, че и тук руснакът е взел принципа на отвода на изгорелите газове не от щурмгевера, а от прословутата карабина СКС, разработена още през 1939-1940 г. Оттук нататък следват разликите. Примерно затворният механизъм и подаването на патроните при щурмгевера нямат нищо общо с АК-47. Гилзите при немеца се изхвърлят вляво от долната част на цевната кутия под рамата, докато при “Калашников” екстрахирането е вдясно. Затворният блок и рамата пък са едно цяло, само иглата на ударника е подвижна, която с помощна пружина се прибира в блока срещу произволни изстрели при вкарване на нов патрон в цевта. Освен това отворът за изхвърляне на гилзите е покрит с капаче, което се отваря само при крайно задно положение на затворната рама. Едно от най-странните решения при щурмгевера е поставянето на шомпола в газовата тръба. Напълно

    Коментиран от #15

  • 15 Д'Мин

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Д'Мин":

    Напълно различни са още начинът на разглобяване на двете оръжия и калибрите на патрона - 7,92х33 мм срещу 7,62х39 мм. Двата патрона се различават по налягането на барутните газове, по скоростта на изстрелване на куршума и придаваната кинетична енергия. Различна е стъпката на нарезите в цевта. И най-големите дилетанти по темата знаят, че тези различия водят до съществени промени в конструкцията на оръжието, в използването на материалите за изработване на частите и тяхната обработка.
  • 16 Трол

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Пък на гейовете американски фон Браун им направи програмата АПОЛО! За домашно разгледай учените в проекта Манхатън!
  • 17 681 БЪЛГАРИЯ

    3 4 Отговор
    До трол . Ами гледайги ти . Мен американците не ме интерисуват ! Аз съм за БЪЛГАРИЯ ! Индианци и пияни руснаци не ме интерисуват ! !!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Макариченко

    5 4 Отговор
    През октомври 1946 година в къщата на Хуго Шмайсер в Зул нахлуват офицери от НКВД и заповядват на 62 годишния инженер да се подготви за заминаване заедно с болшинството от сътрудниците си във фирмата. Разрешава им се да вземат със себе си семействата и каквото пожелаят от имуществото си. Съпругата на Шмайсер отказва да го последва и остава в Германия. Докато техническият персонал се готви за заминаване към СССР, в завода се демонтират и прилежно опаковат оръжейните производствените линии. Оборудването и строго охраняваните немски специалисти пристигат в Ижевск на 24 октомври 1946 година. Към тях се присъединяват и други известни немски конструктори – Карл Барнитцке, Оскар Шинк, Оскар Бетцолд, Отто Дич и Ханс-Йоахим Дич. Някъде пак в този период, на Урал е заточен и Вернер Грюнер(Werner Gruner) ведущ немски оръжеен специалист в щампите и заварките, съавтор на известната картечница MG-42.
  • 19 Макариченко

    4 5 Отговор
    След установяването на германците в СССР, работата потръгва бързо. През 1948 година се извършват първите изпитания на АК и те са много успешни. Тук е мястото да уточним, че в този период съкращението АК няма нищо общо със сержант Калашников и не означава “автомат Калашников”, а “автоматический карабин”. Точно в този момент, след първите успешни изпитания, се появява за първи път и Михаил Калашников. От този момент започва и пропагандното изграждане на легендата за простия неграмотен работник изобретил супер оръжието АК-47. Калашников, който тогава е само на 27 години, пристига на работа в конструкторското бюро на „Ижмаш” през месец декември 1948 година, където в същото бюро от вече две години се труди и екипът на Хуго Шмайсер. Интересно е, че този факт е напълно премълчан в автобиографията на Калашников.
  • 20 Трол

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Два пъти си написал интерИсуват. Дотук с теб! И мен не ме интерЕсуват индианци, пияни руснаци и неграмотни!
  • 21 ihа уха

    4 8 Отговор
    А, преди няколко дни израелската авиация унищожила няколко комплекса Ц300 Ц-400 на едно от летищата край Дамаск с Ф-35.
    Обаче, официално се мълчи от руската пропаганда.Значи, радарите не са могли да ги идентифицират и да ги свалят на руските ПВО

    Коментиран от #23

  • 22 Макариченко

    3 4 Отговор
    Д^Мин, това, че двете оръжия се различават по калибър, от коя страна се изхвърлят гилзите и т.н. е напълно нормално и логично, и не доказва абсолютно нищо! Все пак това е заложено в човешката природа, а именно да се развива и подобрява. За пример вземи автомобилостроенето (не говоря за руското автомобилостроене, защото там нещата бяха непроменени с десетилетия).

    Коментиран от #24

  • 23 уха иха

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "ihа уха":

    Дааа, а един мармот завивал шоколад в станиол! С 400 няма на което и да е летище около Дамаск! Те пазят руската база в Хмеймим, Латакия.
  • 24 Д'Мин

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Макариченко":

    Усети ли се как влезна в обяснителен режим? Писах свали от нета чертежите на двете пушкала за да видиш разликата. Ти ми постваш теми от любителски сайтове! Добре, съгласен съм, разбира се, че ги е правил Хуго Шмайссер-и двата имат приклад, цев, пълнител, спусък. Направо си е копи пейст.
  • 25 Макариченко

    3 3 Отговор
    Дали аз минах в обаснителен режим или ти клъвна на раждивата кукичка?! Явно не си прочел това което съм написал, единствено ти сръвняваш двете оружия, в което няма смисъл.
  • 26 гост

    6 7 Отговор
    Англо-саксонската измет се е накъкала -от ужас при гледката на руския самолетоносач припадат и ги извозват с линейки - да се чуди човек къде ги складират толкова са много и все изпоприпадали и изповръщани на.кани миришеща на оборска тор измет ! Браво Путин само така !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: