18 Януари, 2017 21:53 1 652 14

САЩ не могат да имат доверие на Русия

  • ники хейли-
  • оон-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Това каза пред сенатска комисия кандидатката за нов посланик на Вашингтон в ООН 

САЩ не могат да имат доверие на Русия - 1

САЩ не могат да имат доверие на Русия и трябва да видят от нейна страна "положителни действия", преди да снемат някои от американските санкции. Това заяви днес Ники Хейли, номинирана от избрания президент Доналд Тръмп за постоянен представител на САЩ в ООН, предаде ТАСС.

Пред комисията на Сената по външни работи Хейли каза, че "сега Русия се опитва да демонстрира сила" и че САЩ винаги трябва да бъдат предпазливи спрямо тази страна. "Не мисля, че можем да имаме доверие в тях", изтъкна тя по адрес на ръководството в Москва.

"Смятам, че Русия трябва да предприеме положителни действия, преди да свалим някои санкции", каза Хейли пред сенаторите. По думите й Русия, наравно с Иран, е отговорна за "ужасни зверства в Сирия" като бомбардирането на болници, които представляват военни престъпления.

Ники Хейли изрази загриженост пред комисията за това как ООН се отнася към американския съюзник Израел, допълва ДПА. Тя отправи критики към Съвета за сигурност на ООН заради приетата миналия месец резолюция, осъждаща изграждането на еврейски селище на палестинските територии.

При гласуването на тази резолюция представителят на САЩ не се възползва от правото си на вето, за да я блокира, което породи опасения сред Републиканската партия, че това може да влоши отношенията с Израел.

Хейли потвърди плановете на Тръмп да премести посолството на САЩ в Израел от Тел Авив в Йерусалим. Палестинците искат Източен Йерусалим за столицата на бъдещата си държава. Израел смята града за неделим.

По време на изслушването й в Сената 44-годишната Хейли - понастоящем губернатор на Южна Каролина - призна, че няма голям международен опит, но заяви, че ООН може да има полза от "свежи очи".

"Ще отнеса в ООН категоричното послание, че ръководната роля на САЩ е важна за света. Тя е от съществено значение за постигането на хуманитарните цели и за прокарването на националните интереси на Америка", заяви тя, цитирана от ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай село

    12 6 Отговор
    А Русия какво доверие да има на САЩ? Каква е Америка да налага санкции на Русия! Те нито са член на Е С нито пък на НАТО ,по тая логика Русия също може да налага санкции на САЩ!

    Коментиран от #4

  • 2 другия

    12 5 Отговор
    На Русия не й пука за ваште тъпи санкции бе, нито за националните ви интереси.
  • 3 Диди

    4 7 Отговор
    Бай село,моля да се информираш и тогава да пишеш.USA са член на NATO.Какви санкции може Русия да наложи на Америка?
  • 4 onq s konq

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бай село":

    Явно не знаеш,но Русия също наложи контрасанкции на ЕС и САЩ,включително и на Турция,които в последствие бяха отменени заради потока.Тънкият,но съществен момент обаче който трябва да ти се изясни е,че ВСЛЕДСТВИЕ НА ЗАПАДНИТЕ САНКЦИИ РУБЛАТА СЕ СГРОМОЛЯСА КАКТО НИКОГА ДО СЕГА,А РУСКИТЕ САНКЦИИ ...НЕ САМО ЧЕ НЕ ПОВЛИЯХА НА ДОЛАРА,АМИ ТОЙ ПЪК ДОСТИГНА НЕЗАПОМНЕНИ ВИСИНИ!За други разлики между Русия и САЩ ще питаш ли?:)

    Коментиран от #5, #8, #14

  • 5 асът на асовете

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    хахахахахахахахаха..........Между другото, доларът се вдигна след като Тръмп спечели изборите, а рублата напоследък отбелязва ръст. Както и да е, доларът отдавна е една куха валута(балон с въздух), която в един момент ще се сгромоляса, заедно със САЩ. Само стойте и гледайте.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "асът на асовете":

    Доларът се вдигна от преди половин - една година,а че САЩ ще се сгромолясат както казваш-напълно възможно е.Само дето не казваш в КОЙ ЖИВОТ...
  • 7 Диди

    6 4 Отговор
    Кончо,благодаря за инфото,но за тези руски санкции зная.Имах в предвид,че Русия на може да ноложи ,,тежки санкции,,.Както и да е.Ще видим каква политика ще направи Тръмп,какви изменения ще има и т.н.Дано да не се влошат отношенията още повече между Русия,Америка и Европа. Лидерите трябва да забравят ,,егоизъмът,,си и по дипломатически начин да решат проблемите,които застрашават мирът.
  • 8 Десокатър Дошовски

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Катър, санкциите накараха руските продажници да си инвестират в страната, защото вече им е изгодно. ДОкато нямаше санкции на руснаците им беше по-добре да инвестират в чужбина (и тогава куцо и сакато изкупи Черноморието), защото 75% от богаташите въртяха само долари, а сега с тази слаба рубла им е по-изгодно да си правят далаверите в Русия. Слабата рубла накара много чужди инвеститори да погледнат към производство в Русия - там вече е райско да си хвърляш парите! Какво РЕАЛНО се случи - цените на основните стоки останаха същите, рублата падна и сега ВСИЧКО що е купено с долари ти излиза на кяр! Преди 1000$ за пазач на паркинг (34000рубли) се навиваха само киргизстанци, а сега всичко се метна да бачка - разкараха повечето азиатци с изтекли документи и върнаха белите хора на работа. Парите не се изнасят така както преди, а си остават в държавата, защото няма как вече да се купуват къщи в БГ за 6 месеца работа ( средно заплатата в Москва беше 5-8000$) и дръпнаха МНОГО ЯКО в стимулирането на селското стопанство с цел собствено производство! КОй да ти сади домати, щом от Казахстан, Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан, Монголия и Китай ти наливат квото си искаш за копейки???
    Японската йена също е слаба валута - те също ли са умрели от глад или правят всичко възможно, за да я държат слаба???!
  • 9 no name no face no number

    8 1 Отговор
    Не намирам за правилно да има само една държава водеща в света която да постига своите интереси на гърба на другите Мнооого егоизтично. Всяка държава е отделен и независим свят. Съвсем нагло е посегателството на САЩ върху редица независими държави. Надявам се да се променят. Не всички им искат новият световен ред и насила хубост не става мдааа доказано е и те ще го разберът рано или късно.
  • 10 no name no face no number

    5 1 Отговор
    Опаа отиде ми българския ай ай ай. Егоист ично имах в предвид.
  • 11 Рисия не е суверенна държава!

    2 5 Отговор
    След разпада на СССР, Руската федерация е в колония на САЩ! Конституцията на Русия е подготвена от САЩ, контрола и управлението за нейното спазване е поверено на президента и съответно на правителството. Приемането на законите в ДУМА първо преминават през филтъра на американският посланик Тефт в Москва и след това отиват в ДУМА за гласуването им. Бизнеса, Средствата за масова информация, ЦБ Русия и Рублата са под контрол на САЩ. Рублата не е национална парична единица, там няма подпис на руското казничейство. И ВЪПРЕКИ това Русия с големи усилия и лавирания успява да защити някои от своите интереси. Русия за да стане суверенна държава трябва да отмени американската конституция чрез референдум. Повечето от гражданите на Русия нямат понятие защо живота им е все още не на ниво. Защото никъде Атова не е позволено да се пише или коментира. Рано или късно Русия ще отхвърли зависимостта си от САЩ и тогава с нея ще съобразяват и говорят като с равен! СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #12, #13

  • 12 вероятността

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Рисия не е суверенна държава!":

    А Конституцията на РБългария по чии модел е правена?
    Русия загуби Студената война и отдавна си плаща за това - то ясно, че никой няма да и позволи да се надигне ама нали трябва да се поддържа геополитическата интрига...
    Нищо чудно след време Уикилийкс да намерят документи как Буш и Клинтън са си правили майтап и са избрали Путин да е президент на РФ, за да може Обама да се навежда, за да го види...
    Над 80% от златото на планетата се намира в трезорите на САЩ, не знам да има държава, която да не си е платила рекета, за да не и направят "майдан", а това е показателно за силата на САЩ в световен мащаб!
    Русия не може да е враг на САЩ, защото нейното злато също е изпратено там още след Революцията, когато се разпада Империята! Идеята да се избие императорското семейство е гениална - получаваш най-голямата страна на планетата, а убиваш 20 човека!
  • 13 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Рисия не е суверенна държава!":

    И е така и, и не е така. Коя друга колонизирана държава е в в състояние да потопи в океана своя колонизатор за около 26 минути. Русия дава суровини на запада,и използва западните финансови инструменти, и това е нейният минус. Това е като да играеш игра,на която не си измислил ти правилата,а твоят противник. Все пак санкциите ,не постигнаха желаният ефект. Руснаците имаха резерви, експорт, и постоянни валутни постъпления. Номера който приложиха на нас 1997г ,при тях не мина. А производителите на руска селско-стопанска продукция,изживяват разцвет,и се молят санкциите да останат,освен това бяха подпомогнати финансово от държавата.
  • 14 на коня под опашката

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Великия конски икономист предвиждаше 100 рубли да се котират за един долар. А в момента тя е вече под 60 , по точно 58 спрямо долара и то при неговия ръст.