Last news in Fakti

19 Януари, 2017 15:47 1 422 1

Дутерте заплаши свещеници и епископи

  • свещеници-
  • епископи-
  • заплаши-
  • родриго дутерте-
  • филипини-
  • критики-
  • наркотици-
  • злоупотреби

Президентът на Филипините предизвика Католическата църква да извади наяве всичките си мръсни тайни

Дутерте заплаши свещеници и епископи - 1
Снимка Архив АП/БТА

Филипинският президент Родриго Дутерте обвини свещеници и епископи в хомосексуализъм, корупция и злоупотреба с деца, заради критиките на църквата към репресиите срещу наркотрафикантите и потребителите на наркотици, пише в. "Гардиън".

Дутерте се разгневи, след като католическата църква изрази опасения за предполагаеми извънсъдебни убийства по време на войната му срещу наркотиците.

Изказването му дойде само ден след срещата на един от висшите му съветници с папа Франциск във Ватикана. След срещата Хесус Дуреза заяви, че папата е готов да благослови както Филипините, така и президента на страната.

По време на реч пред полицейски служители, Дутерте призова църквата да се разкрие и заплаши, че ако това не стане, той ще изобличи всички свещеници и епископи, които злоупотребяват по един или друг начин.
“Повечето хора тук са католици. Ако сте добри свещеници, то вие трябва да им обясните, че ще умрат“, заяви Дутерте, имайки предвид наркозависимите и наркоразпространителите.

"Вие критикувате полицията, критикувате и мен. За какво? Вие имате парите. Всички вие сте луди ... когато някой от нас идва да се изповяда, той бива насилван. Какво е вашето морално надмощие, религията ли? Какъв е смисълът от това?", попита укорително филипинският лидер.

По данни на филипинската полиция, по време на кампанията срещу разпространението и използването на наркотици, която Дутерте започна, след като застана начело на страната, са били проведени 2250 операции, в рамките на които са били убити повече от 7 000 души. Дутерте е обвиняван за още много убийства, извършени без съд и присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Така трябва да се действа, а не да се обвинява. Наркотиците нямат място на този свят. Само смърт за наркопласьори и наркобарони.