Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 15:27 1 002 0

Гръцки футболен бос задържан в Скопие

  • макис псомиадис

Макис Псомиадис с присъда за пране на пари и уреждане на мачове

Обявеният за международно издирване гръцки футболен бос Макис Псомиадис е бил арестуван в Скопие. Информацията беше потвърдена от македонското МВР.  В съобщение на полицията, цитирано от медии в Скопие се посочва, че 55-годишният Псомиадис е бил открит в центъра на Скопие, по предварително получена информация, че се укрива на територията на страната.

Макис Псомиадис е бивш собственик на АЕК и основен акционер на футболен клуб Неа Кавала. Той е осъден в Гърция на 4 години затвор за пране на пари, уредени мачове, измами и корупция.

Според македонската преса Псомиадис  си бил обръснал мустака, за да не бъде разпознаят, но явно номерът не минал. В момента на ареста той е пиел кафе в централната част на Скопие на стотина метра от сградата на гръцкото консулство.

Когато полицаите са го приближили, за да изпълнят ареста, той не е оказал никаква съпротива. Съдия следовател е определил 40-дневен арест за гръцкия гражданин, след което ще бъде екстрадиран в Гърция.
Това е вторият арест на Макис Псомиадис в последните шест месеца. Първият път гръцката полиция го прибра по обвинението за уредени мачове, но след това съдът временно го пусна на свобода и той изчезна отново.

Псомиадис настоява, че обвиненията за уредени мачове са тежки и несправедливи клевети по негов адрес и отказва да се признае за виновен. Той се защитава с аргумента, че няма как да се манипулират футболните мачове и затова не е възможно да знае крайния резултат. По този начин всички съмнителни залагания, които се свързват с името, му били неоснователни.

Цялата история около Псомиадис започна да се разплита, когато излязоха наяве записи на няколко телефонни разговора, в които откровено се чува как футболните майстори уреждат, кои играчи с какви голове ще определят резултатите на някои предстоящи мачове. Футболният бос оспорва автентичността на тези записи, но данните на полицията сочат друго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА