Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 08:44 4 158 52

Напрежение в Черно море! Руски самолети прелетяха над US кораб

  • русия-
  • сащ-
  • черно море-
  • изтребители-
  • кораб-
  • есминец-
  • прелетяха-
  • опасно-
  • напрежение

САЩ описаха маневрите като непрофесионални

Напрежение в Черно море! Руски самолети прелетяха над US кораб - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски бойни самолети са прелетели близо до кораб на американските военноморски сили в Черно море на 10 февруари, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на информация на Вашингтон.

Капитан Дани Ернандес – говорител на Европейското командване на въоръжените сили – заяви, че три пъти руски самолети са прелетели близо до USS Porter.

При единия от инцидентите американският кораб е бил приближен от два Су-24, при втория от един изтребител Су-24, а при третия – от самолет Ил-38.

Руското министерство на отбраната отрече тази информация, обявявайки, че на 10 февруари не е имало подобни инциденти с участието на руската бойна авиация.

Американските сили определиха маневрите на руските самолети като „опасни и непрофесионални“.

Дани Ернандес заяви, че изтребителите са прелетели ниско, докато Ил-38 също е летял на необичайно малка височина.

Друг официален американски представител, пожелал анонимност, уточни, че един от руските изтребители прелетял на 200 метра от американския есминец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    15 31 Отговор
    Сега ще четем писания как Черно море е руско море. Чудя се чий ли е Индийския океан!
  • 2 tttt

    60 16 Отговор
    Аз пък се чудя нещо далеч по-важно!
    Какъв чеп търси американски кораб в Черно море ????

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    15 45 Отговор

    До коментар #2 от "tttt":

    Отговора е прос! Американците ни пазат от рушняците !
  • 4 Ь 7777

    35 16 Отговор
    Трябва да има твърт протест против действията на Русия-------------че вярно американците ни бойдисаха морето в кафяво....А стига бе братушки--хептен ще ни се разсмърди морето бре.
  • 5 гощо

    30 10 Отговор
    А сега да се збият в Черно море и да развалят летният сезон?!? Вместо да си пием мастичката на брега тия ще У.ерАт всичко?!?! Малко ли океани има големи с пространство,позвуляват воюване на воля?!?!? Какво тука ми се заврЕха у нашо море!?!?
  • 6 Пешо

    19 38 Отговор
    Кви братушки са ни тея утрепаняци ве?

    Коментиран от #7, #10, #12, #23

  • 7 отвратен от тъпотии

    37 13 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    От тия "утрепняци" зависи бъдещето на цял свят бе оввввчиииии....та по-добре да сме братушки с тях..--схвана ли бе
  • 8 ключаря

    50 18 Отговор
    Да се отречеш от Русия е все едно да се отречеш от брат си, да се отречеш от православието е все едно да се отречеш от първото мляко, което си засукал, т.е. от майка си - промити мозъци!

    Коментиран от #21

  • 9 анализатор

    34 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какъв чеп търси американски кораб в Черно море ???? -Правилен въпрос още по вече че има конвенция подписана за чужди флотове в Черно море- кога как
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ключаря

    7 3 Отговор
    Браво, БАБО!
  • 12 калъч

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    На тия "утепяци" им слугуваме цяло лято--та да те питам кой е упепания???

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Kcaniba

    27 9 Отговор
    Руските летци пак най непрофисионално нагънаха америте!!
    ще има ноти протести, сълзи, сополиии!!!))
    Пак професионално пълнат памперсите американчетата!!!
    Иначе , на въпрос, какво дирят американски кораби в Черно море...отговорът е ясен....
  • 14 кроко

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "калъч":

    Слугуваме ? Говори само от твое име , колега , а не от името на всички.
  • 15 ключаря

    16 2 Отговор
    До "оня"
    Отговорът наистина е прост, като теб самия.То всичко някога е било сложно и с хилядолетията се е опростявало.В този смисъл и с говоримите езици е така, за да се стигне до английския, най-простия език, толкова прост, че няма накъде повече.И на него говорят най-....... хора.Преди две седмици гледах епизод от "Разследване на самолетни катастрофи".Е как ли не го въртяха и не го сукаха, за да изкарат обстоятелствата, пилотите, и на БАБА им хвърчилото виновни, а не си признаха, че употребата на английски в авиазията е най-виновната за тази и много други катастрофи.Още като започвах миниатюрния си бизнес в посткомунистическите години налетях на италианци, които отказаха да сключат договор с мен на английси и когато изумен попитах защо?, отговорът беше прост като "оня с коня" - защото не е точен и позволява двуяко и трияко тълкуване в съда.Договор "парените" бизнесмени сключват само на немски.
    Анадъмно, Оня с коня - твоите кумири говорят език на който нормалните хора не желаят да имат вземане-даване.

    Коментиран от #51

  • 16 Кака Пена

    32 9 Отговор
    Чий го дири американския есминец на 40 километра от руските брегове и на 9000 км от американските? А какво ще стане, ако руснаците пратят свой ракетен есминец на 40 км от американския бряг?
    В тая простотия участва и българската фрегата "Смели".

    Коментиран от #18

  • 17 Бай Хой

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "калъч":

    Иначе Пешо е прав до някъде. Не е редно да слугуваш на брат слугува се на цар-господар.

    Коментиран от #24

  • 18 кроко

    14 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кака Пена":

    Не задавай глупави въпроси како Пено ! Американския есминец търси същото онова което търси разузнавателния нораб Виктор Леонов, който е бил видян на 110 километра от щата Делауеър .

    Коментиран от #27

  • 19 ключаря

    27 8 Отговор
    До Бай Хой
    Когато правиш нещо за брат си се нарича братска помощ, когато е на приятел - приятелска услуга, а когато е на цар, тук си абсолютно прав - слугуване.Какво слугувахме на руснаците за 45 години социализъм?.Нашите работници в Коми бяха 10-12 пъти по-платени от нашите в дървосекачи в родината ни!Построиха ни АЕЦ, който сега дава електроенергия - в най-лошия случай -0.015 лв/кWh.Да не изброявам, сегашните не могат да го прочетат - повечето са с фалшиви дипломи или такива, изкарани за 6-8 месеца, при нормално следване - 5 години.
    Срещу всичко това какво материално дадохме, че не мога да се сетя?

    Коментиран от #20

  • 20 Бай Хой

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "ключаря":

    Ясно ключарю , но защо към мен се обръщаш ? Ти това за слугуването го разкажи на Калъча , който им слугува на руснаците , а не на мен, аз не слугувам никому.
  • 21 КомПравд

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "ключаря":

    Ало, комсомолеца ! Какво православие бе? Те 50 години се опитваха да го изкоренят бе ка-унь! Само олигархия и мизерия бе смот! Защо не се изнесете всички мурзавци на там, за да живеем нормално в България бе? Погледнете към страните , който не обичаха руския ботуш- Чехия ,Полша - закони , ред , м....ла не вирее там, и вижте Словакия, Сърбия !!!!

    Коментиран от #25, #32

  • 22 ЪРП

    17 6 Отговор
    ХАХАХА
    САМО ДЕТО АМЕРИКАНСКИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ПРОПУСНАХА ДА СЕ "ПОХВАЛЯТ", ЧЕ СТААААРОТО ИЗСТРАДАЛО "СУ 24" ИМ Е БЛОКИРАЛО ЦЯЛАТА ЕЛЕКТРОНИКА И ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ НА КОРАБЧЕТАТА ;-))
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 юююююююююю

    11 4 Отговор

    До коментар #21 от "КомПравд":

    Е Сърбия даже след войната са в пъти по-добре от нас -това е факт...Излез от панелката и се огледай-
  • 26 ключаря

    19 5 Отговор
    Направо ме разби, КомПравд,
    А сега чети и мисли, повърхстнико!
    Чехия, пишеш? - знаеш ли къде е бил дядо ми 30 години/1918 - 1946г./ - точно в Чехия.Всичко донесено от него още работи - от бакелитовите ключове за включване на осветлението до чекмеджетата на шкафовете - не като прехвалените ФРГейски ключове за включване/изключване на осветление, които си купих лично от Мюнхен - 1986 г. за 15 марки парчето, при средна заплата 800 марки.Още - всичко,което имат и американци и руснаци в началото на космическата ера е взето от лабораториите на Хитлер, а шв.бите са взели 90% за ФАУ1 и 2 от чехите.Още - и днес в САЩ има две основни ЖП линии - познай, и двете се обслужват от дизелови машини "Шкода" - не "Фолксваген".
    А да видим къде е била България по това време - с чушките и доматите и гюла и Горнооряховския суджук със златни медали по панаирите.И благодарение на социализма/ добре социализЪма/ дръпваме напред за да стигнем 70% от водещите технологии на света за да можеш ти сега благодарение на майка си баща си - израснали и прогледнали при социализъма да не си бършеш сопола с ръкав като афганистанско момченце от репртажите, а да пишеш що годе свястно.Мисли, бе промит мозък!

    Коментиран от #28

  • 27 Кака Пена

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    Какиното, руският кораб е невъоръжен. А USS Porter има 2 батарейни пускови установки за 90 балистични и крилати ракети. Сфащаш ли неголямата разлика?

    Коментиран от #34

  • 28 Реалист

    5 14 Отговор

    До коментар #26 от "ключаря":

    Кат ти гледам писанията и ти си от комсомолската "младеж" на БСП-то. Хайде стига с тези носталгични нотки по социализЪма, че ми излизат сълзи на очите...ОТ СМЯХ. Като ти харесва в Чехия отивай там да живееш. СЕГА Е ВЪЗМОЖНО. Но ще ни обясниш ли защо ни държаха като в затвор и не ни пускаха да излизаме зад граница по времето на прехваления ти социализЪм. Има и хора застреляни заради това. А щом ушанките са ти братя и в Чехия не те чака нищо добро. Те още помнят Пражката Пролет... Изкуфели дъртаци

    Коментиран от #50

  • 29 681 БЪЛГАРИЯ

    15 3 Отговор
    До оня с коня . Коньо много глупости цвилиш що така бре А? Да не си пасал някоя трева пръскана с американска отрова а? Русия лошо на никой не са направили .
  • 30 Паисий

    13 1 Отговор
    Само да вметна: Су-24 е бомбардировач, а не изтребител. Пише го в Интернет и всяка търсачка го намира.
    Не е лошо журналистите и редакторите да се събуждат от време на време.
  • 31 малкият сашко

    16 3 Отговор
    на сутрешния развод на юсс портър задължителна проверка изправноста на памперсите на екипажа
  • 32 Кака Пена

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "КомПравд":

    Какиното, м....ла вирее и в Чехия, и в Полша, и в България, и изобщо навсякъде, където за неговото развъждане се грижи Сорос и местните еничари. Напиши в гугъл "цигани Чехия/Полша" и сподели картинките.
  • 33 ключаря

    11 3 Отговор
    Защо, бе реалист?
    За времето, за което пиша Чехия не е и сънувала за комунизъм, а майка ти и баща ти са били с дървеното рало, или какво - да не искаш да кажеш, че са живели на 34 етаж на небостъргач в София или Пловдив?
    И как от дървено рало се стига до там, до където си ти сега?
    Гарантирам ти, че ако не беше соца сега щеше да си чеше носа и потриваш /може би/ потурките си.
  • 34 кроко

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Кака Пена":

    Ааааа , ясно ма како е сега ти като ми каза се сетих , че руския кораб следи за миграцията на океанските риби и е натоварен с консерви за хуманитарка на братския кубински народ.

    Коментиран от #39

  • 35 ключаря

    11 3 Отговор
    Комунизмът си е комунизъм, Реалист.
    Без бой не става.
    Виж сега какво е без бой.Пък аз можех спокойно да се разхождам в 02 часа в който и да е град в България без да съм партиен член.
    Пък умните западняци сега умували да върнат шамарите, щото се изродило поколението - помисли, не искат да променят каквото и да било, а да върнат боя! А? Пише го във Факти.бг! А?
  • 36 Шляхтиц

    11 8 Отговор
    Още веднъж моите най-дълбоки почитания към коментатора КЛЮЧАР. Владея в значителна степен РУСКИ, Чешки и Полски езици, в по-ниска степен Английски и НЕМСКИ. По-богати, по-благозвучни от славянските езици за мен няма. Отдавам това богатство на шестте падежа, на които се градят тези езици. Българин съм, но другите славянски езици ми харесват повече. На кой даде папката?.........Вместо На кого даде папката, а най-правилно Кому даде папката......... Премахването на падежите в Българския език и непрекъснатото му опростачване го приближава към Английския. Ю майка ми край........Правиш ме да плача.........по-глуповат изказ от този, здраве му кажи. До колкото разбрах, български академик е предложил да отпадне пълния член на съществителните и няма да се учудя ако се приеме следващото опростяване на езика. За Черно море моят коментар е излишен.Американци нямат работа в тази част на света. Благодарение на продажните на политици България пак ще загуби. По стара традиция политиците в България съюзяват държавата винаги с ГУБЕЩАТА страна. По мое лично мнение Украйна, както и България и много други държави бяха НЕСЪИЗМЕРИМО ПО-ДОБРЕ, когато бяха под крилото на СССР или РУСИЯ, от колкото са сега.

    Коментиран от #37

  • 37 до Шлюхтиц

    7 9 Отговор

    До коментар #36 от "Шляхтиц":

    Съгласен съм с тебе Шлюхин има някой славянски езици които са много благозвучни , пример Я не поет , но я скажу стихами , пошол ти на ..й мелкими шагами

    Коментиран от #38

  • 38 Ярослав Станчев

    5 6 Отговор

    До коментар #37 от "до Шлюхтиц":

    Багажа малко та затуй прибягваш до обиди.Типично за козяшки отворко.

    Коментиран от #40

  • 39 Кака Пена

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "кроко":

    Какиното, понеже се правиш на недоразбрало и остроумно, да го разясня още веднъж - невъоръжен разузнавателен кораб не представлява военна опасност за САЩ; разрушител тип "Арли Бърк" с управляеми ракети, които могат да носят ядрени бойни глави, на три минути полетно време от Севастопол, представлява сериозна военна опасност за Русия.

    Коментиран от #41

  • 40 до Ярослав

    8 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ярослав Станчев":

    А ти като благороден рицар реши да се застъпиш за мекерето което си позволява да оплюва бъзгарския език, че бил груб и некрасив в сравнение с руския, чешския и полския. А ве, вие въобще българи ли сте ?

    Коментиран от #42

  • 41 кроко

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "Кака Пена":

    Добре ма како, разбрах та, руския кораб само така си плува по течението, МОЖЕ да не е въоръжен и хич не е опасен, а американския МОЖЕ да е въоръжен и много опасен ! Тъй става ли ?

    Коментиран от #43

  • 42 Kcaniba

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "до Ярослав":

    В България има много хора родени тук, които са по паспорт са българи, но всъщност, те са всичко друго, но не и българи!!!
    По света има много българи, не родени в България, но това не ги прави по малко българи от многото тук!!!!
    А темата в случая не касае българското самосъзнание, а американското такова!!!
    Защото в международните договори от всичките руско-турски войни, касаещи милитари зони, флоти и т.н. в Черно море, америка простете не присътства!!!!
  • 43 Кака Пена

    6 7 Отговор

    До коментар #41 от "кроко":

    Какиното, пак се правиш на недоразбрало и остроумно, затова го разяснявам още веднъж - руският кораб не е въоръжен, американският е въоръжен. Без варианти.
    Руският не може да нанесе удар по САЩ, американският може да нанесе удар, и то ядрен, по Русия.

    Коментиран от #44, #46

  • 44 НЯКЪДЕ ТАМ

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Кака Пена":

    Има много добри лекари хирурзи които могат да ти извадят ръцете от газовия хъб и да ти служат по-добре,а относно мозъчните клетки по добре свински да ти присъдят ще си по- умен.

    Коментиран от #47

  • 45 ключаря

    6 1 Отговор
    "Там някъде", действието присаждане е различно от действието присъждане.
  • 46 кроко

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "Кака Пена":

    Ама ти како Пено, сериозно ли мислиш, че това американско корабче е способно да нанесе ядрен удар по великата и непобедима ? Не ставай смешна како Пеноооо..)

    Коментиран от #48

  • 47 Кака Пена

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "НЯКЪДЕ ТАМ":

    Има един, дето мине се не мине, току се сети за газов хъб. Боко Тиквата му викат. Да не сте седяли на един чин?

    Коментиран от #52

  • 48 Кака Пена

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "кроко":

    Способно е, какиното, способно е. От 90 ракети поне 10 ще стигнат до целта.
    Друг е въпросът дали ще успее да изстреля повече от пет, преди да долети отговор - корабчето го следят, откак си е подало форщевена от Босфора.
  • 49 Тошбиян

    1 3 Отговор
    Веднага путин да изпрати поне 50 крайцера на ню йорк и калифорния и меами ией така да пуснат котва и да си стоят там
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ключаря":

    Интересно включване. Не съм се замислял за езика, но определено имаш основание. Благодаря! +
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.