Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 21:15 984 0

Колко сайта има Доналд Тръмп? Толкова много, че ще ви заболи главата...

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • домейни-
  • сайтове-
  • права-
  • президент

Тръмп се е застраховал предвидливо...

Колко сайта има Доналд Тръмп? Толкова много, че ще ви заболи главата... - 1
Снимка: БТА/ AP

Над колко сайта притежава права американският президент Доналд Тръмп? Отговорът ще изненада мнозина. Проучване на Си Ен Ен показа, че държавният глава разполага с 3643 домейна.

Преди да влезе в Белия дом, компанията на Тръмп е притежавала правата за най-малко 3643 уебсайта.

Дори след влизането на Тръмп в Овалния кабинет, бизнесът с купуване на домейни и притежаване на правата е продължил. В графата са добавени още десетки.

Някои от сайтовете е нормално да са притежание на Тръмп – като TrumpOrganization.com и TrumpBuilding.org. Други, обаче, будят недоумение.

За не бъдат използвани срещу него, бизнесменът е придобил правата на домейни като TrumpFraud.org. (бел. ред. fraud е измамник). От екипа на Тръмп и Белия дом отказаха коментар за колекцията му от сайтове.

Изданието посочва, че Тръмп има история с купуване на домейни още преди да се нуждае от тях.

Интересно е, че начинът, по който президентът е правил уеб бизнес, е подсказвал намерението му един ден да влезе в политиката. През 2012 година организацията му придобива VoteAgainstTrump.com. Той има права включително и над IhateTrumpVodka.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА